Liviu Dragnea, condamnat la închisoare cu executare! Viorica Dăncilă știa demult de sentință

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar putea pronunţa, luni, sentinţa definitivă în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu.

Update 11: Camera Deputaților urmează să vacanteze locul de deputat al lui Liviu Dragnea, după condamnarea definitivă a fostului lider PSD la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive din Teleorman.

O să fie validat în funcția de deputat PSD de Teleorman, pentru restul de mandat până în 2020, un consilier județean social-democrat, Petre Cioabă (72 de ani), economist de profesie. Născut și domiciliat în Alexandria, Petre Cioabă este președintele organizației de pensionari a PSD Teleorman și secretar la ONG-ul ‘Mișcarea Civică Reală Alexandria’.

În declarația sa de avere din 2018 apare un teren agricol în Alexandria, cu o suprafaţă de 1 ha, venituri de la primăria Alexandria ca administrator zonal (4.600 de lei/an) și alți 18.000 de lei/an încasați de soția acestuia, profesor la o școală sanitară postliceală. Cioabă a declarat  20.200 de lei/an din pensie, plus alți 20.100 de lei/an – pensia soției.

Tot la venituri, PSD-istul a trecut indemnizația de consilier județean de 9.700 de lei/an, plus sume încasate ca membru în consilii de administraţie la firma SC COMALEX S.A. (8.400 de lei/an), Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Teleorman (4.200 de lei/an) şi Casa de Sănătate Teleorman (900 de lei/an).

Update 10: Ion Cristoiu a anunțat că Viorica Dăncilă știa marele secret al condamnării lui Dragnea de acum două săptămâni. Conform scenariului înaintat de Cristoiu, președintele Klaus Iohannis își dorește un guvern de uniune națională.

”Se va încerca împărțirea prin Viorica Dăncilă cu PNL și USR. Viorica Dăncilă știa de două săptămâni că Dragnea va fi condamnat. Dacă renunța la guvernare, nu era condamnat. Lui Klaus Iohannis îi convine un guvern de uniune națională. După eșecul de la europarlamentare, chiar dacă are majoritate în Parlament, trebuia să lase puterea. Decizia este năucitoare pentru PSD pentru că a condus partidul cu o mână de fier. Dragnea nu a lăsat secretele lui Dăncilă.”, a spus Ion Cristoiu la România TV.

”Sistemul a revenit în forță și pun pariu că va urma un cap mare de la PNL. Dacă însuși Liviu Dragnea a fost condamnat, atotputernicul, ce să mai zicem de alte capete?”, a mai spus Ion Cristoiu la România TV.

Update 9: Dușman recunoscut al lui Dragnea, preşedintele-executiv al PSD Olt, Paul Stănescu, a declarat, luni, că e șocat după decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) de a îl condamna pe președintele PSD la trei ani și șase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

„O să avem mâine (marți -n.r.) Biroul Politic Național și Comitet Executiv și vom lua deciziile într-un moment foarte greu. Sunt șocat. Nu pot să fac comentarii. Chiar sunt sub stare de șoc și nu pot face declarații. Sunt și eu om ca și dumneavoastră”, a declarat Paul Stănescu, la sediul PSD.

Întrebat dacă regretă decizia judecătorilor în cazul lui Liviu Dragnea el a răspuns pozitiv. Liviu Dragnea a fost dus, luni seară, la Penitenciarul Rahova pentru a fi încarcerat în urma condamnării definitive la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu, în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman. Liderul PSD urmează să stea într-o perioadă de carantină de 21 de zile, după care autoritățile vor decide la ce penitenciar își va executa pedeapsa.

Update 8: Digi24 anunță că sunt mari șanse ca Liviu Dragnea să-și petreacă perioada de carantină la Penitenciarul Rahova alături de Radu Mazăre. Cu alte cuvinte Mazăre și Dragnea ar putea împărți aceeași celulă, informează sursa citată.

Update 7: Liviu Dragnea este dus la Penitenciarul Rahova cu o mașină a poliției! Dragnea se află pe locurile din spate și este flancat de doi polițiști. Liderul PSD nu are cătușe la mâini și are cartea de identitate în buzunarul de la piept. Liderul PSD urmează să stea într-o perioadă de carantină de 21 de zile, după care autoritățile vor decide la ce penitenciar își va executa pedeapsa. Este a doua condamnare definitivă a lui Dragnea după cea de la referendumul din 2009, când a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Liderul PSD va sta după gratii cel puțin 2 ani și patru luni până va avea dreptul să solicite eliberarea condiționată!

Update 6: Liviu Dragnea a plecat să se predea la cea mai apropiată secție de poliție. Dragnea a ieșit cu mașina din garajul subteran al imobilului. Acesta se afla pe bancheta din spate a mașinii, anunță televiziunile de știri. Liderul PSD Liviu Dragnea este așteptat la Penitenciarul Rahova de mai mulți protestatari. 

Mașina cu geamuri fumurii, în care se presupune că se află Liviu Dragnea, a făcut de două ori ocolul centrului Bucureștiului, apoi a mers spre Palatul Parlamentului și a revenit. De circa 20 de minute, mașina se învârte în trafic și nimeni nu știe dacă în autoturism se află liderul PSD, care trebuie să se predea.

Update 5:  Trafic înregunat în zona unde locuiește liderul PSD, Liviu Dragnea. Mașinile circulă cu dificultate în zona Pieței 1 Mai, unde are locuința Liviu Dragnea. De asemenea, în fața locuinței lui Dragnea să află zeci de persoane care așteaptă momentul în care liderul PSD va merge către Poliție și mai apoi la închisoare. „La pușcărie”, se strigă în fața blocului.

Update 4: Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea, l-a vizitat pe acesta la reședința sa din Sectorul 1, înainte ca fostul președinte al PSD să ajungă după gratii. Teodosiu a fost întrebată, de reporteri, cum a primit Dragnea vestea condamnării și dacă era pregătit. ”Dumneavoastră cum ați fi primit-o? Dumneavoastră ați fi? O decizie la modul ăsta, ce să mai discuți?!”, a spus Flavia Teodosiu, când a ieșit din casa lui Liviu Dragnea, unde a discutat cu el.

Update 3:  Judecătorii ICCJ au transmis către Tribunalul București actele prin care se consfințește oficial faptul că Liviu Dragnea este condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare. Tribunalul București a transmis actele către Poliție, iar un echipaj a ajuns la domiciliul lui Liviu Dragnea. Procedural, polițiștii verifică ca acesta să nu aibă arme și încearcă să prevină o tentativă de sinucidere.

Update 2: Mai mulți lideri județeni PSD și toți membrii Guvernului vor participa, luni, la o ședință de urgență în sediul PSD din Băneasa, au declarat surse din partid pentru știripesurse.ro.

Întâlnirea are loc pentru a stabili calea de urmat după condamnarea liderului PSD Liviu Dragnea la închisoare cu executare. Se va stabili și o ședință CEX de urgență. O variantă de lucru este ca premierul Viorica Dăncilă să preia interimatul până la Congresul PSD, dar și Mihai Fifor își caută susținere.

UPDATE REACȚII: Liderul Pro România Victor Ponta a reacționat după ce Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare de 3 ani și 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă.

 „Nu ma bucur de necazul nimanui si nu comentez sentinte penale / ma bucur ca decizia vine dupa votul de ieri care a aratat ce cred romanii despre Liviu Dragnea / imi pare rau de faptul ca acest om orbit de trufie si rautate a tras dupa el in prapastie Romania, Guvernul, Parlamentul, un Partid si onoarea a milioane de oameni de buna credinta! ProRomania a confirmat ieri prin vot popular ca este un proiect pentru prezent si viitor! Sa reconstruim social democratia si politica responsabila in Romania!”, scrie Ponta, pe Facebook.

Liderul deputaților PNL Raluca Turcan a afirmat, pe Facebook, că trebuie convocat de urgență plenul Camerei Deputaților pentru a fi schimbat din funcția de președinte al Camerei Liviu Dragnea, în contextul condamnării acestuia.

„Plenul Camerei Deputaților trebuie convocat de urgență pentru înlocuirea lui Liviu Dragnea din funcția de președinte! S-a făcut dreptate, Liviu Dragnea va merge acolo unde îi este locul! Eliberarea României a început ieri la vot și continuă astăzi, cu această decizie a ICCJ. Conducerea Parlamentului ar trebui să convoace în această săptămână o ședință în plenul Camerei Deputaților pentru a alege un nou Președinte al Camerei. Este vital ca această instituție esențială să își poată recăpăta rolul firesc într-o democrație, rol pe care Liviu Dragnea l-a subminat în mod constant pe tot parcursul mandatului său”, a scris Raluca Turcan, marți, pe Facebook.

Deputatul PMP Robert Turcescu a reacționat după ce ÎCCJ a decis condamnarea liderului PSD, Liviu Dragnea, la 3 ani și 6 luni de închisoare.

„Din blocul plin de corporatisti din apropierea sediului PMP s-au auzit urale! Se incheie o era politica, din acest moment România intra pe alt drum. PCR travestit in PDSR si apoi in PSD isi da obstescul sfirsit dupa ce ne-a bintuit ca o fantoma vreme de 30 de ani. Hai, la treaba ca avem mult de munca!”, scrie Turcescu pe Facebook.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat condamnarea definitivă la 3 ani și 6 luni cu executare pentru Liviu Dragnea.

 „Această sentință ar putea să nu fie făcută niciodată dacă distrugerea justiției ar fi avut loc. Tot ce a făcut dl. Dragnea a fost subsumat acestui proces. Un proces despre ce? Despre un matrapazlâc odios, despre care nu s-a pus niciodată probela că nu ar fi real.

Singura susținere a lui Dragnea era: eu nu știam. Mă întreb dacă există în țara asta, fie și un pesedit feroce, că era imposibil ca jupânul absolut al județului să știe de acest matrapazlâc odios?! Modul în care a guvernat Dragnea județul a fost transferat asupra României.

A reușit acest domn vreme de doi ani și ceva să-și transfere năravurile de jupân de județ până în capitalele europene. Fără acastă formidabilă replică a poporului român nu știu ce s-ar fi întâmplat. Poate că Dragnea ar fi putut să-și continue matrapazlâcurile. Liviu Dragnea a rămas o lichea umflată. Aș vrea să rămână ultimele mele referiri despre această persoană.

N-am putut să-l văd pe dl. Dragnea în cătușe. Sau să fie împins pe bancheta din spate, apăsat cu mâna pe cap. Oricum, sunt sigur că domnul Dragnea nu-și va băga unghia în gât, cum a făcut dl. Adrian Năstase. În locul lui Dragnea nu poate să vină cineva mai bun. E un partid putrezit până la măduvă. Nu poate genera un personaj mai puțin toxic. Marian Oprișan sau Olguța Vasilescu sunt la fel de toxici ca Liviu Dragnea”, a precizat CTP pentru Digi24.

Președintele grupului PSD din Senat, Șerban Nicolae, a declarat luni, pentru știripesurse.ro, după condamnarea la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare a liderului formațiunii, că din punct de vedere statutar, atribuțiile lui Liviu Dragnea le preia Viorica Dăncilă, președintele executiv, că cea mai mare greșeală a partidului ar fi să înceapă canibalizarea internă și a apreciat că PSD trebuie să rămână la guvernare:

– Ce urmează pentru PSD?

– Cu siguranta, un interimat, dupa care urmeaza sa ne reorganizam, dar nu cred ca e vreo noutate ce-ar trebui sa urmeze. Banuiesc ca daca ii intrebam pe adversarii nostri politic, ar trebui sa urmeze un haos la PSD si canibalizare, dar eu cred ca se insala.

– PSD sa ramana la guvernare sau sa se retraga?

– Categoric sa ramana la guvernare, angajamentul nostru fata de electorat si votul pe care l-am primit ne obliga sa ne ducem mai departe programul asa cum ne-am angajat, avem obligatii pana ne terminam guvernarea

– Statutar vorbind, cine preia conducerea PSD in aceasta situatie?

– Presedintele executiv preia atributiile presedintelui, dar cel mai probabil ca ne vom intruni cat se poate de repede pentru a lua o decizie si a stabili un parcurs.

– Care este cea mai mare capcana acum pentru PSD?

– Ideea de a porni o goana dupa functii in interiorul partidului. Cel mai important lucru este sa ne solidarizam, sa strangem randurile. Cea mai mare greseala ar fi sa incepem sa reasezam puterea in interiorul PSD-ului.

Alianţa 2020 USR PLUS susţine că sentinţa pronunţată în cazul lui Liviu Dragnea ”confirmă faptul că penalii nu au ce căuta în funcţii publice”, iar justiţia funcţionează.

”Decizia ICCJ confirmă faptul că penalii nu au ce căuta în funcţii publice! Hotărârea definitivă de condamnare a lui Liviu Dragnea demonstrează că Justiţia din România încă funcţionează, în ciuda tuturor presiunilor la care sunt supuşi magistraţii de doi ani şi jumătate încoace. Într-o democraţie, hoţii plătesc pentru faptele lor, iar magistraţii trebuie lăsaţi să-şi facă treaba, lucru pe care l-au spus şi românii, la urne, duminică”, au transmis, luni, repreentanţii Alianţei USR PLUS.

Aceştia consideră că sentinţa este ”reprezintă o dovadă a independenţei magistraţilor şi a faptului că Liviu Dragnea nu a reuşit, în pofida tuturor încercărilor disperate, să îngenuncheze Justiţia din România”.

 „Pentru a scăpa de închisoare şi pentru a-şi albi dosarul politic, Liviu Dragnea a apelat la tot felul de tertipuri şi acţiuni profund dăunătoare statului de drept şi democraţiei. Am fost cu toţii martori, în aceşti doi ani şi ceva de guvernare PSD, la grozăviile puse la cale de el şi camarila sa împotriva Justiţiei. Având condamnarea precedentă, în dosarul Referendumului, Liviu Dragnea nu ar fi trebuit oricum să fie în viaţa publică, dar în lipsa unor reglementări clare, precum cea cuprinsă în iniţiativa ‵Fără penali în funcţii publice′, România a asistat neputincioasă la tot ce a făcut acesta din funcţia de al treilea om în stat. Dar, gata, de acum începem reconstrucţia normalităţii, românii şi-o doresc şi au spus-o răspicat duminică”, a declarat preşedintele USR, Dan Barna.

“Să ne întoarcem într-o lume normală. Agenda personală a domnului Dragnea nu mai e suprapusă cu agenda publică. România are dreptul la normalitate şi acum e timpul sa ne apucăm să reparăm ce au stricat PSD şi ALDE şi să construim o ţara aşa cum ne dorim”, a declarat, la rândul său, Dacian Cioloş, preşedintele PLUS.

Liderii Alianţei susţin că ”după preluarea puterii de către PSD, Liviu Dragnea nu a făcut altceva decât să încerce să tergiverseze, dacă nu să blocheze de tot, dosarul”.

”A comandat Guvernului Grindeanu să dea OUG 13, a pus-o pe Viorica Dăncilă să atace la Curtea Constituţională modul de alcătuire a completurilor de cinci judecători de la ICCJ şi, după ce a văzut că o astfel de strategie este câştigătoare, graţie ajutorului primit de la judecătorii numiţi politic la CCR, i-a ordonat lui Florin Iordache să atace şi completurile de trei judecători. În paralel, în Parlament, i-a pus pe parlamentarii PSD şi ALDE să masacreze legile Justiţiei, să înfiinţeze Secţia specială de intimidare şi şantajare a magistraţilor şi să modifice Codurile penale inclusiv în sensul reducerii termenelor de prescripţie.

România are nevoie în funcţii publice de oameni integri şi bine pregătiţi din punct de vedere profesional, de oameni care să acţioneze cu adevărat în slujba cetăţenilor”, a mai transmis Alianţa USR PLUS.

Update 1: Liviu Dragnea, a fost condamnat  la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu! Decizia este definitivă.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat de judecătorii ICCJ, în dosarul angajărilor fictive de la Teleorman. Liderul PSD are de executat 3 ani și 6 luni de închisoare.

Instanţa supremă a menţinut în cazul lui Liviu Dragnea pedeapsa aplicată de instanţa de fond. Decizia de condamnare a fost luată de patru dintre cei cinci membri ai completului, unul dintre judecători făcând opinie separată, în sensul trimiterii dosarului spre rejudecare, pe motiv că acel complet de la fond ar fi trebuit să fie specializat în fapte de corupţie.

Şi Floarea Alesu, fost director general al DGASPC Teleorman, a rămas cu condamnarea de la instanţa de fond, respectiv 3 ani, 7 luni şi 20 de zile de închisoare cu executare.

Pe de altă parte, Instanţa supremă a admis apelurile unora dintre inculpaţi, reducând pedepsele aplicate acestora la fond.  Astfel, pedepsele acordate acum sunt: Adriana Botorogeanu – 2 ani cu suspendare, termen de încercare de 4 ani; Rodica Miloş, fost director executiv adjunct al DGASPC Teleorman – 3 ani cu suspendare, cu un termen de încercare de 5 ani; Ionel Marineci, fost şef serviciu în cadrul Complexului de servicii destinat copilului şi familiei – 3 ani cu suspendare, cu un termen de încercare de 5 ani; Constantin Claudiu Balaban, şef al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei din municipiul Alexandria – achitat pentru abuz în serviciu, un an cu suspendare pentru fals intelectual, termen de încercare 3 ani; Nicuşor Gheorghe, la data faptelor şef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare – achitat pentru abuz în serviciu, 3 luni cu suspendare pentru fals intelectual, termen de încercare de 2 ani.

Au fost achitate Valentina Mirela Marica, la data faptelor şef al Complexului de recuperare şi coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei, şi Bombonica Prodana, fosta soţie a lui Liviu Dragnea şi fostă coordonatoare a Complexului de servicii destinat copilului şi familiei.

Update: Magistrații ÎCCJ au admis apelurile împotriva sentinței. Desființează în parte sentinta inițială cu privire la inculpații din dosar. Olguța Șefu, achitată pentru abuz în serviciu.

Suspendarea conditionata a pedepsei de un an de inchisoare pentru Sefu Olguta, pentru fals intelectual. Marica Valentina Mirela, achitata pentru abuz în serviciu. Balaban Constantin Claudiu, achitat pentru abuz in serviciu.

Știre inițială

La ultimul termen al procesului, din 20 mai, un procuror de la DNA a cerut judecătorilor să-l condamne pe Dragnea şi pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la fals intelectual, pentru care a fost achitat la instanţa de fond.

“DNA a făcut apel faţă de soluţia de achitare dată de instanţa de fond în cazul inculpatului Liviu Dragnea. Soluţia instanţei de fond este nelegală şi netemeinică. Există probatorii privind transferul de rezoluţie infracţională de la Floarea Alesu la Liviu Dragnea, atât în legătură cu infracţiunea de abuz în serviciu, cât şi cu privire la falsul intelectual. Instanţa de fond a stabilit că Liviu Dragnea a avut un ascendent asupra inculpatei Floarea Alesu. Vă solicităm să dispuneţi condamnarea inculpatului Liviu Dragnea şi pentru infracţiunea de fals intelectual. Dragnea este autorul moral al infracţiunii de abuz în serviciu comisă de Floarea Alesu. Vă solicităm să reanalizaţi probatoriile şi să majoraţi spre mediu pedepsele”, a spus, atunci, procurorul DNA.

Liviu Dragnea nu a fost prezent la ultimul termen de judecată, el fiind reprezentat în sala de judecată de doi avocaţi. Completul care l-a judecat pe Dragnea este format din cinci judecătoare: Simona Daniela Encean, Tatiana Lucia Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera şi Rodica Aida Popa. Judecătoarea Luciana Mera va ieşi la pensie începând cu data de 1 iunie.

Procesul se află în faza de apel după ce, pe 21 iunie 2018, un complet de trei judecători de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în dosarul “DGASPC Teleorman”, care viza angajarea fictivă a Adrianei Botorogeanu şi a Anisei Niculina Stoica. Decizia de condamnare a fost luată de judecătorii Geanina Arghir şi Constantin Epure, în timp ce Ştefan Pistol a votat pentru achitarea liderului PSD.

Alte condamnări la prima instanţă:

– Floarea Alesu, fost director general al DGASPC Teleorman, 3 ani, 7 luni şi 20 de zile de închisoare cu executare;

– Rodica Miloş, fost director executiv adjunct al DGASPC Teleorman – 3 ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere cu un termen de încercare de 5 de ani;

– Olguţa Şefu, la data faptelor director executiv adjunct al DGASPC Teleorman – 3 ani închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de 5 ani pentru abuz în serviciu;

– Ionel Marineci, fost şef serviciu în cadrul Complexului de servicii destinat copilului şi familiei, pentru abuz în serviciu – 3 ani cu suspendare sub supraveghere cu un termen de încercare de 5 ani;

– Valentina Mirela Marica, la data faptelor şef al Complexului de recuperare şi coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei – 3 ani de închisoare cu suspendare cu un termen de încercare de 5 ani;

– Constantin Claudiu Balaban, şef al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei din municipiul Alexandria, 3 ani închisoare cu suspendare cu un termen de încercare de 5 ani;

– Nicuşor Gheorghe, la data faptelor şef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare – un an închisoare cu suspendare cu termen de încercare de 3 ani;

– Anisa Niculina Stoica: un an de închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de 3 ani;

– Adriana Botorogeanu: 2 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, cu un termen de încercare de 4 ani.

– Încetarea procesului penal în cazul Bombonicăi Prodana, fosta soţie a lui Liviu Dragnea, aceasta achitând prejudiciul în cauză, însă ea are de plătit 1.000 de lei.

Instanţa de fond a admis atunci acţiunea civilă exercitată de DGASPC Teleorman şi i-a obligat pe inculpaţi la plata sumei de 108.612 lei, reprezentând despăgubiri civile cu titlu de daune materiale (drepturi salariale încasate necuvenit de către inculpatele Stoica Anisa Niculina şi Botorogeanu Adriana), fiecare în solidar pentru perioadele menţionate în rechizitoriu.

Procurorii susţin că Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menţinerea ilegală în posturi a celor două angajate – Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica. Potrivit DNA, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul organizaţiei PSD Teleorman.

DNA mai susţine că, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, Liviu Dragnea coordona şi controla activitatea DGASPC Teleorman, instituţie în cadrul căreia au fost încadrate Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica. Procurorii afirmă că Liviu Dragnea a determinat-o pe Anisa Niculina Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman.

Dragnea mai este acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.

Întrebat duminică seara dacă se teme de decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), președintele PSD a replicat: “Eu nu mă tem de nimic. Dacă mă temeam, eram ghiocel. Nu e vorba de teamă, dar completul de judecată dacă va rezista presiunilor inimaginabile vor da achitare, pentru că sunt complet nevinovat, dacă nu vor rezista vor da condamnare”.

Sursa foto: România Liberă