Zi decisiva pentru Relu Fenechiu: Magistratii de la ICCJ judeca recursul din dosarul Transformatorul

Relu Fenechiu

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) judeca luni recursul in dosarul ”Transformatorul” in care fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare, potrivit postului Realitatea Tv.

Fenchiu a primit aceasta pedeapsa pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata. Primul termen al recursului de la ICCJ a fost amanat dupa ce, alti doi dintre inculpatii din dosar, fostii directori ai SISEE Moldova, Petru Andronache si Ioan Turbatu, au solicitat o perioada in care sa isi angajeze avocati.

Pe 12 iulie, judecatorii de la instanta suprema l-au condamnat pe Relu Fenechiu la cinci ani de inchisoare cu executare, aceeasi pedeapsa fiind data si fratelui acestuia, Lucian Fenechiu.

Ioan Turbatu si Ioan Marghidan, directori generali la SISEE Moldova, au fost condamnati la cate sase ani de inchisoare pentru abuz in serviciu in forma calificata, Petru Andronache, director comercial la Electrica Moldova, a primit pedeapsa cea mai mare, de sapte ani de inchisoare, iar Mihai Bogdan Damian, asociat unic si administrator la firma Europlus SRL Iasi, a fost condamnat la cinci ani de inchisoare.

Magistratii i-au obligat pe Relu si Lucian Fenechiu, Petru Andronache, Ioan Turbatu si Mihai Bogdan Damian la plata in solidar a sumei de 6.327.390 lei, reprezentand daune materiale catre SISEE Moldova.

Sursa foto: realitatea.net