ZI FARA MASINI in capitala Frantei. Care este CAUZA acestei masuri

Municipalitatea pariziana organizeaza duminica PRIMA ZI FARA MASINI. Circulatia vehiculelor cu motor in centrul capitalei Frantei va fi INTERZISA intre orele 11.00-18.00, se arata intr-un comunicat al prefecturii preluat vineri de AFP.

Primaria recomanda in acest context “EVITAREA IMPERATIVA A CENTRULUI PARISULUI”. Interdictia nu vizeaza ambulantele si masinile politiei, taxiurile (numai pentru preluarea si lasarea clientilor in sectoarele vizate), vehiculele de aprovizionare, acestea din urma pot circula prin aceasta zona numai in cazul in care comertul din acest perimetru duce lipsa de marfa, autobuzele si nici vehiculele rezidentilor.

Aceasta zi, organizata cu doua luni inaintea CONFERINTEI ASUPRA CLIMEI COP 21 (30 noiembrie – 11 decembrie), va da ocazia autoritatilor publice sa sensibilizeze populatia in privinta combaterii incalzirii climatice si a poluarii.

CITESTE SI: ORASELE DIN ROMANIA UNDE CALITATEA VIETII ESTE MAI BUNA DECAT LA PARIS SAU LONDRA

Primarul capitalei Frantei, Anne Hidalgo, va deschide ziua pe Champs-Elysee, alaturi de primarii din Sao Paolo, Bruxelles si Bristol, trei orase in care au avut deja loc astfel de actiuni. Intr-un interviu publicat la inceputul lunii septembrie, Anne Hidalgo isi exprima nemultumirea de faptul ca autoritatile centrale i-au permis sa inchida circulatia numai “intr-un perimetru restrans, limitat la centrul capitalei”.

In martie, municipalitatea pariziana a luat masura introducerii temporare a circulatiei alternative a autovehiculelor, din cauza NIVELULUI RIDICAT AL POLUARII.

Sursa foto: techtimes