Zi istorica pentru ELECTRICA! Anunt BOMBA facut de Ministrul delegat pentru Energie

RAZVAN NICOLESCU, ministrul delegat pentru Energie, a declarat ca a primit, vineri,  acceptul autoritatii de reglementare financiara din Marea Britanie pentru listarea actiunilor companiei ELECTRICA SA la BURSA DIN LONDRA.

“Avem acceptul, l-am primit cu putin timp in urma, din 4 iulie actiunile Electrica se vor gasi si pe piata britanica de capital. BERD este al doilea cel mai mare investitor, cu 75 de milioane de euro subscrieri, primul fiind grupul financiar ING”, a precizat ministrul.

Citeste si: VESTI BUNE de la ANRE: FACTURA la energie electrica SCADE de la 1 iulie

 Potrivit acestuia, subscrierile de retail la Electrica reprezinta 21%, iar cele institutionale – 79% si, in urma listarii Electrica, la Bursa au aparut 2.000 de investitori noi.

RAZVAN NICOLESCU apreciaza ca pana in 2020 Romania va deveni complet independenta energetic, iar pentru asta este nevoie de investitii de “trei pana la cinci” miliarde de euro pe an.

Citeste si: Cererea pentru actiunile ELECTRICA, de peste doua ori MAI MARE decat oferta

 “In 2020, vom consuma mai putin gaz si energie electrica decat vom produce”, a mai spus NICOLESCU, in cadrul editiei pe 2014 a seriei de intruniri “Conferintele BCR”.

Sursa foto: business24.ro