ZILE LIBERE 2014: Ce ZILE LIBERE stipulate de CODUL MUNCII ne-au mai ramas in 2014

ZILE LIBERE 2014: Romanii ar putea avea noi ZILE LIBERE adaugate celor 13 zile nelucratoare deja stabilite. Parlamentarii propun alte patru zile libere, dintre care una in prima zi de scoala si alta de Ziua Independentei.

ZILE LIBERE 2014: Primele doua ZILE LIBERE propuse sunt in luna mai: 10 mai, de Ziua Independentei si 15 mai, propusa ca o zi dedicata familiei in care oamenii sa nu se duca la munca si sa se dedice unor manifestari familiale.

Celelalte doua zile libere propuse de parlamentari sunt Ziua Inaltarii si prima zi de scoala pentru ca parintii sa poata merge cu copiii la festivitatile unitatilor scolare. Legile se afla pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor.

Citeste si: ZILE LIBERE. VEZI CE ZILE LIBERE AU ROMANII IN 2014 SI 2015

De precizat ca Romania se afla in coada clasamentului din Europa, cu doar 13 sarbatori legale.

ZILE LIBERE 2014. De la inceputul anului si pana acum, salariatii romani s-au bucurat deja de peste jumatate din zilele libere din 2014 stabilite de Codul Muncii. In 2014, potrivit Codului Muncii, romanii mai au liber in ziua de 15 august cand ortodosii si catolicii celebreaza Adormirea Maicii Domnului, un prilej bun de minivacanta caci 15 august pica intr-o vineri. Prilej de odihna au romanii si de Sfantul Andrei si de Ziua Romaniei. In 2014, ziua Sfantului Apostol Andrei pica duminica, iar 1 decembrie 2014 cade intr-o luni. In 2014, Craciunul va fi sarbatorit intr-o joi, iar potrivit Codului Muncii si 26 decembrie este zi de sarbatoare legala si nelucratoare. 

Concret, romanii mai au, pana la sfarsitul acestui an, doar 5 zile libere, dupa cum urmeaza:

Adormirea Maicii Domnului – 15 august
Sfantul Andrei – 30 noiembrie
Ziua Nationala a Romaniei – 1 decembrie
Prima si a doua zi de Craciun – 25 si 26 decembrie

Citeste si: Trenurile Soarelui vor fi lansate in curand de CFR Calatori. Afla aici detalii

ZILE LIBERE 2014. Angajatorii sunt obligati sa acorde doua ZILE LIBERE IN 2014 pentru fiecare dintre celelalte sarbatori religioase anuale, declarate ca atare de cultele legale, altele decat crestine, precizeaza Codul Muncii.

Amenzile pentru neacordarea de zile libere legale sunt cuprinse intre 5.000 si 10.000 de RON.