ZILE LIBERE 2014: Inca o zi libera la mini-vacanta de 1 Mai

ZILE LIBERE 2014: Bugetarii au parte de o veste excelenta din partea Executivului. Premierul Victor Ponta a anuntat ca va propune ca ziua de 2 Mai sa fie declarata libera in sedinta de Guvern de miercuri.

Daca ziua de 2 Mai va fi libera, aceasta se leaga cu ziua de 1 Mai, ziua Muncii, si ea declarata libera. In acest fel, bugetarii vor fi liberi de joi pana duminica.

Ponta a anuntat ca ziua libera de 2 mai va fi recuperata intr-o zi de sambata.

Cum cad zilele libere in 2014

Anul 2014 le aduce romanilor, conform Codului Muncii, un numar de 12 zile libere, iar noua dintre acestea vor pica in zilele lucratoare. Anul trecut, dintre cele 12 zile libere, opt au cazut in cursul saptamanii.

Astfel, anul 2014 a inceput cu o zi libera in plus pentru bugetari. Dupa zilele de 1 si 2 ianuarie, si vineri, 3 ianuarie, a fost declarata zi nelucratoare. Angajatii de la stat urmeaza sa se intoarca la serviciu abia pe 6 ianuarie.

Vezi aici in ce zile cad zilele libere in 2014

Romanii vor avea alte doua zile libere de Paste, care anul acesta cade pe 20 aprilie. De asemenea, Ziua Internationala a Muncii, 1 mai, va fi din nou zi libera pentru angajati. Aceasta va pica intr-o zi de joi.

Pe 8 si 9 iulie, Codul Muncii da liber pentru sarbatoarea Rusaliilor, in prima si a doua zi, respectiv duminica si luni.

Urmatoarea zi libera legala va fi pe 15 august, cand ortodocsi sarbatoresc Adormirea Maicii Domnului. Anul acesta, sarbatoarea va fi intr-o zi de vineri, ceea ce va da ocazia unui week-end prelungit.

O alta zi libera va fi pe 30 noiembrie, de Sfantul Andrei. in 2014, sarbatoarea pica insa duminica, dar ea va fi urmata de o alta zi libera, Ziua Nationala, 1 decembrie.

Minivacanta Craciunului va fi de patru zile, sarbatoarea nasterii Domnului picand intr-o zi de joi.

Calendarul zilelor libere in 2014:

Anul Nou

1 ianuarie – miercuri
2 ianuarie – joi
3 ianuarie – vineri

Pasti

20 aprilie – duminica
21 aprilie – luni

Ziua Internationala a Muncii

1 mai – joi

Rusalii

8 iunie – duminica
9 iunie – luni

Adormirea Maicii Domnului

15 august – vineri

Sfantul Andrei

30 noiembrie – duminica

Ziua Nationala a Romaniei

1 decembrie – luni

Craciun

25 decembrie – joi
26 decembrie – vineri