ZILE LIBERE: 24 ianuarie, declarata zi de sarbatoare legala

ZILE LIBERE: Guvernul a dat unda verde, in sedinta de miercuri, propunerii legislative ca ziua de 24 ianuarie sa fie declarata drept zi de sarbatoare legala.

In ziua de 24 ianuarie este celebrata Unirea Principatelor Romane. Propunerea legislativa privind declararea zilei de 24 ianuarie ca zi de sarbatoare legala este sprijinita de un grup de senatori si deputati din toate grupurile parlamentare.

Ziua este declarata libera pentru personalul bugetar, cu exceptia celor din institutiile publice a caror activitate trebuie asigurata. Institutiile publice ar putea prelungi corespunzator timpul de lucru pentru a recupera ziua libera de 24 ianuarie sau vor decide sa o recupereze intr-o zi de weekend.

Afla aici mai multe detalii despre zilele libere din 2014

Cum cad zilele libere in 2014

Anul 2014 le aduce romanilor, conform Codului Muncii, un numar de 12 zile libere, iar noua dintre acestea vor pica in zilele lucratoare. Anul trecut, dintre cele 12 zile libere, opt au cazut in cursul saptamanii.

Conform Codului Muncii actual, zilele de sarbatoare legala, in care nu se lucreaza, sunt 1 si 2 ianuarie, prima si a doua zi de Pasti, 1 mai, prima si a doua zi de Rusalii, 15 august-Adormirea Maicii Domnului, 30 noiembrie – Sfantul Apostol Andrei, 1 decembrie-ziua nationala a Romaniei, prima si a doua zi de Craciun.  

Citeste si: 2 Mai a fost declarata zi libera