ZILE LIBERE 2014: Guvernul a aprobat ca 2 Mai sa fie zi libera pentru bugetari

Guvernul a aprobat miercuri hotararea prin care ziua de 2 mai 2014 este declarata zi libera, potrivit unui comunicat al Executivului.

Ziua este declarata libera pentru personalul bugetar, cu exceptia celor din institutiile publice a caror activitate trebuie asigurata. Institutiile publice isi vor desfasura activitatea in regim de program normal sambata 26 aprilie sau vor prelungi corespunzator timpul de lucru pana la 31 mai, pentru a recupera ziua libera de 2 mai 2014, conform hotararii aprobate.

Premierul Victor Ponta a declarat anterior ca agenda sedintei de guvern include hotararea prin care ziua de 2 mai 2014 este declarata zi libera si a precizat ca spera ca “predictiile extrem de optimiste” ale industriei de turism sa se adevereasca si sa rezulte venituri mari.

Asociatia de Promovare Litoral-Delta Dunarii si Federatia Asociatiilor de Promovare Turistice din Romania au solicitat Guvernului sa declare 2 mai 2014 zi nationala libera, astfel incat sa fie asigurate mai multe zile libere cu ocazia sarbatorii de 1 Mai, pentru sprijinirea turismului.

Citeste si: Propunerea ca parintii sa aiba o zi libera in prima zi a anului scolar, adoptata in comisia din Senat

In acest an, Ziua Internationala a Muncii – 1 mai, zi libera legala prevazuta in Codul Muncii, este intr-o zi de joi.

Cele doua organizatii au solicitat Guvernului emiterea unui act normativ pentru declararea zilei de vineri 2 mai 2014 ca zi nationala libera, urmand ca aceasta sa fie recuperata in cursul lunii mai.

Sursa foto: botosaninecenzurat.ro