ZILELE BUCURESTIULUI 2016: PROGRAMUL EVENIMENTELOR din CAPITALA

ZILELE BUCURESTIULUI 2016. Weekendul se anunta unul plin de evenimente pentru bucuresteni, fiind sarbatorite Zilele orasului. Zeci de evenimente vor avea loc in Piata Constitutiei, Parcul Cismigiu, Herastrau si nu numai, odata cu implinirea a 557 de ani de la prima atestare documentara a Bucurestiului.

ZILELE BUCURESTIULUI 2016. Vor fi expozitii, ateliere, spectacole de teatru, parade, plimbari cu trasura si teatru pentru copii. In Piata Constitutiei, sambata, de la ora 17:00, vor canta Andra, Stefan Banica Junior, Zdob si Zdub,Holograf, Vunk, Bere Gratis, Sore, Loredana, Ruby, Connect-R, Gabriel Cotabita, Marcel Pavel, Ovidiu Komornyic, Proconsul, Phoenix sau Lidia Buble.

ZILELE BUCURESTIULUI 2016. Vor fi si spectacole de teatru de strada, sustinute de trupe din Spania, Italia sau Franta, iar clovni, papusi uriase, fluturi si dansatori luminosi se vor plimba printre spectatori, anunta Primaria Capitalei. Timp de trei zile, intre orele 11:00 – 22:00, Parcul Herastrau se transforma in Bucurestiul de altadata. Va avea loc o parada a costumelor de epoca, domni si domnite in haine de sarbatoare defiland elegant pe aleile parcului.

ZILELE BUCURESTIULUI 2016. Aici, la intrarea Charles de Gaulle, vor fi spectacole, se vor organiza plimbari cu trasuri, teatru pentru copii, muzica de promenade, echilibristica pe monociclu si un targ cu produse lucrate manual. Se va organiza si “Bataia cu flori”, duminica, intre orele 17:30 – 18:00. “Bataia cu flori de la sosea” dateaza din 1890 si se sarbatorea an de an.

ZILELE BUCURESTIULUI 2016. Pe scena amplasata in Parcul Herastrau vor avea loc spectacole ale minoritatilor si comunitatilor nationale, precum si spectacole de folclor romanesc. Tot in Parcul Herastrau, pe Aleea Michael Jackson, actorii Teatrului Masca vor sustine spectacole de parade si de statui vivante. Va fi organizata si Gradina Culinara, unde bucurestenii vor fi intampinati cu preparate din bucataria traditionala romaneasca.

ZILELE BUCURESTIULUI 2016. In parcul Cismigiu, foisorul din centrul gradinii va fi transformat in circ, iar copiii vor invata sa faca jonglerii sau sa isi tina echilibrul. Vor fi prezente si animale folosite la circ, asa cum sunt poneii, serpii, aligatorii si cateii, cu care se pot face fotografii. Aleile parcului vor fi impanzite de carusele, jocuri gonflabile, playground, iar copiii pot participa la meciuri de atletism sau baschet, putand face si tir sportiv sau scrima.

ZILELE BUCURESTIULUI 2016.  Va avea loc si cea de-a III-a editie a “Bulevardului Artelor”, dedicata anul acesta lui Wolfgang Amadeus Mozart, de la a carui nastere se implinesc 260 de ani. Evenimentul se va desfasura concomitent pe opt mini-scene amplasate pe Bulevardul Unirii, avand ca punct central scena mare din Piata Regiunilor. In sectorul 2 al Capitalei se va organiza, la fel ca in fiecare an, un targ de paine. Acesta va avea loc in Parcul National, pe bd Basarabia. Intrarea la toate evenimentele din cadrul Zilelor Bucurestiului este gratuita.

Sursa foto: realitatea