Zilele Portilor Deschise, la SNSPA

Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA) ii asteapta pe elevii de liceu, in perioada 7-11 aprilie, la o noua editie a Zilelor Portilor Deschise.

Evenimentul, organizat de Centrul de Consiliere si Orientare Profesionala al SNSPA, se va desfasura la sediul institutiei din str. Povernei nr. 6, intre orele 10.00 si 18.00.

Programul pregatit pentru liceeni cuprinde discutii cu studentii si profesorii celor patru facultati din cadrul SNSPA, astfel incat toti cei care doresc sa sustina admiterea la institutia de invatamant superior sa fie cat mai bine informati privind oferta educationala a acesteia si procedurile de admitere din vara.

Elevii vor experimenta viata de student, isi vor cunoaste viitorii profesori si pe absolventii SNSPA, vor participa la cursuri, seminarii, conferinte si alte activitati educationale organizate special pentru ei.

Totodata, elevii care isi doresc o cariera in management sau marketing sunt invitati in perioada 7-12 aprilie la Zilele Facultatii de Management din cadrul SNSPA. Programul editiei de anul acesta este centrat pe tematica lectiilor din sport pentru un management performant. Liceenii vor incepe saptamana cu prelegerea “Lectii din sport pentru manageri” si dezbaterea “Cariera in multinationala sau propria afacere?” si o vor incheia cu o vizita la Muzeul Sportului si o intrecere cu bicicleta pe Soseaua Kiseleff intre viitorii manageri.

Citeste si: Universitatea Politehnica Bucuresti organizeaza a treia editie a “Polifest”

De asemenea, elevii din clasele a XII-a care vor sa devina studenti ai Facultatii de Stiinte Politice din cadrul SNSPA au sansa de a-si verifica din timp cunostintele, pe 12 aprilie, in cadrul primei sesiuni de pretestare. Inscrierile se pot face online, pana pe 10 aprilie, pe site-ul admitere.politice.ro. Pretestarea, organizata la sediul SNSPA, consta in sustinerea unui examen scris, la una dintre disciplinele de concurs (Filosofie, Sociologie, Economie, Psihologie, Istorie sau Matematica).

In luna iulie, imediat dupa examenul de Bacalaureat, Facultatea de Stiinte Politice organizeaza o a doua sesiune de pretesare, ocazie pentru cei care s-au hotarat mai tarziu la ce facultate vor sa sa mearga, dar si pentru cei care vor sa-si mareasca media de admitere obtinuta in prima sesiune de pretestare.

Facultatea de Stiinte Politice din SNSPA are patru specializari: stiinte politice, relatii internationale si studii europene, sociologie si psihologie.

Sursa foto: edu-news.ro