“ZILELE RECOLTEI”, in Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4

In Parcul Lumea Copiilor va fi inaugurata joi, la ora 12.00, cea de-a VII-a editie a Targului de Toamna din Sectorul 4, desfasurat sub genericul “ZILELE RECOLTEI”, a anuntat Primaria Sectorului 4.

Devenita traditie, manifestarea se va desfasura, ca in fiecare an, pe aleea de acces in Parcul Lumea Copiilor, in imediata apropiere a Palatului Copiilor, in perioada 25 septembrie – 5 octombrie.

La editia din toamna acestui an si-au anuntat deja participarea peste 150 de producatori, sositi din toate colturile tarii cu tot felul de bunatati: mezeluri si branzeturi traditionale, muraturi, zacusca, paine in test, pastrav in creanga de brad, sarmale, saramura de crap, dulciuri de casa, placinte, conserve preparate dupa retete inedite, dar si fructe si legume de sezon.

Citeste si: OKTOBERFEST BUCURESTI vine cu multe NOUTATI

Totodata, la targ vor fi prezenti alti zeci de producatori de fructe si legume, reuniti in cadrul Federatiei Agrostar, care vor expune fructe si legume de sezon, la preturi pentru orice buzunar, astfel incat gospodinele vor avea de unde alege cele necesare prepararii conservelor de iarna.

De la eveniment nu vor lipsi concursurile organizate ad-hoc, plecand de la provocari gastronomice lansate de organizatori participantilor, precum cea mai mare zacusca de toamna, gatita de gospodine si gustata apoi de toti pofticiosii.

Si tot in premiera, va fi preparata cea mai mare placinta cu branza, in timp ce se vor desfasura ”cursuri de initiere” in framantatul aluatului pentru gogosi si scovergi, dar si in infasurarea sarmalutelor.

Citeste si: FESTIVALUL DELTEI, la a doua editie

Amatorii dulciurilor de casa vor fi intampinati cu multe surprize, urmand sa se ”indulceasca” cu placinte de visine, caise, dulceturi din fructele specifice anotimpului, dar si ciocolata de casa, clatite sau cozonaci.

Bineinteles ca de la targ nu va lipsi atractia principala a anotimpului recoltei – traditionalul must, din care vor putea gusta toti cei prezenti.

De asemenea, pentru a celebra culesul viilor si anotimpul recoltei, organizatorii vor amenaja standuri de prezentare pentru cei mai renumiti producatori viticoli din tara.

Pentru a reintregi atmosfera satului de odinioara, la targ vor putea fi admirate, dar si achizitionate obiecte de artizanat precum tesaturi, costume traditionale, papuci de papura, ceramica de Horezu, margele, icoane, curele de piele, inele si lanturi.

Organizata ca o serbare campeneasca, manifestarea ofera posibilitatea petrecerii unor momente agreabile, cu servirea mesei in aer liber, la una dintre terasele amenajate pe esplanada.

Micii, pastrama, carnatii gustosi, costitele, friptura de miel, bulzul cu mamaliga si branza si alte bunatati vor sfarai pe gratar, in timp ce berea rece, vinul si mustul preparat pe loc, vor completa ”meniul”  pus la dispozitie de organizatori in aceste zile care vor fi petrecute in stil romanesc.

Atmosfera de voie buna va fi intretinuta de recitalurile unor tarafuri si interpreti de muzica populara, consacrati sau dornici de afirmare care vor evolua pe scena special amenajata in cadrul evenimentului.