Ziua Armatei: Manifestari organizate in toate marile garnizoane

ZIUA ARMATEI ROMANE va fi sarbatorita anul acesta printr-o serie de manifestari organizate in toate marile garnizoane din tara, in bazele din teatrele de operatii unde sunt dislocati militari romani si in tarile in care Romania are acreditati atasati ai apararii sau are reprezentante militare, a anuntat marti Ministerul Apararii Nationale (MApN).

Potrivit sursei citate, vineri, la Bucuresti, vor avea loc ceremonii de depuneri de coroane si jerbe de flori la Mormantul Ostasului Necunoscut din Capitala (Parcul Carol), la Monumentul Eroilor cazuti la datorie in teatrele de operatii si pe teritoriul Romaniei (Parcul Tineretului), si la Monumentul Eroilor din Al Doilea Razboi Mondial (Universitatea Nationala de Aparare “Carol I”).

Sambata, in Capitala, militari ai Regimentului 30 Garda “Mihai Viteazul” se vor retrage cu torte pe traseul Palatul Cercului Militar National — b-dul Regina Elisabeta — b-dul Eroilor Sanitari — str. Prof. Dr. Gheorghe Marinescu — soseaua Cotroceni — b-dul Iuliu Maniu — b-dul Vasile Milea — b-dul Timisoara.

Citeste si: ANIVERSARE REGELE MIHAI: Programul evenimentelor organizate de Casa Regale

De asemenea, tot sambata, la Carei, in fata Ansamblului Monumental “Glorie Ostasului Roman”, va avea loc ceremonia militara si religioasa de depuneri de coroane si jerbe de flori.

“In cadrul unei expozitii statice, vor fi prezentate elemente de tehnica, echipament si armament din inzestrare, iar o grupa de militari profesionisti va executa un exercitiu de manuire a armamentului”, mai precizeaza MApN, care adauga ca, la Satu Mare, ceremonia de depuneri de coroane de flori va avea loc tot sambata, la Monumentul Ostasului Roman.

Citeste si: ZIUA ARMATEI ROMANE, SARBATORITA PRIN MANIFESTARI ORGANIZATE IN TOATE MARILE GARNIZOANE DIN TARA

Cu aceeasi ocazie, joi si vineri, peste 1.100 de elevi, studenti si cursanti din unitatile si institutiile de invatamant ale Ministerului Apararii Nationale vor depune juramantul militar.

ZIUA ARMATEI ROMANE este sarbatorita, in fiecare an, pe 25 octombrie.

Sursa foto: tmpress.ro