“ZIUA BUNICILOR”, aprobata de Senat

“ZIUA BUNICILOR” ar putea fi sarbatorita in prima zi din octombrie, potrivit unei initiative legislative adoptate, marti, de senatori.

Mai multi senatori PNL au propus ca romanii sa sarbatoreasca “ZIUA BUNICILOR” pentru a arata astfel “pretuirea si recunostinta societatii pentru staruinta depusa de bunici in educarea generatiei in crestere”.

Parlamentarul care a initiat proiectul este Steliana Miron, cosemnatari fiind Marin Burlea, Ioan Cristina, Marius-Petre Nicoara, Tudor Doina-Anca si Stefan Baisanu.

Potrivit proiectului, de “ZIUA BUNICILOR” ar urma sa fie organizate evenimente publice finantate din bugetul autoritatilor locale sau centrale.

Citeste si: Plumb: 20.000 de mame si 50.000 de pensionari, vizati de AMNISTIA FISCALA

Initiatorii arata, in expunerea de motive, ca toate statele membre ONU sarbatoresc, pe 1 octombrie, “Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice”, instituita de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite, in anul 1990.

Citeste si: PENSIILE vor fi MAJORATE de la 1 ianuarie 2015 cu CINCI PROCENTE, potrivit Rovanei Plumb

“Se poate imbatrani frumos, daca si societatea din care facem parte e capabila sa inteleaga nevoile varstei a treia si problemele cu care se confrunta”, sustin semnatarii proiectului legislativ.

Initiativa legislativa a fost adoptata de Senat, cu 88 de voturi ”pentru”, patru voturi ”impotriva” si doua abtineri, in calitate de prima Camera sesizata, forul decizional fiind Camera Deputatilor.

Sursa foto: edu-news.ro