TAS a DECIS! VIITORUL CONSTANTA este CAMPIOANA din LIGA I! REACTII

La aproximativ doua luni distanta de la finalul sezonului, miercuri vom afla cine este noua campioana a Ligii 1, titlu disputat de Viitorul Constanta si FCSB. Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne va judeca acest caz si va decide daca Viitorul ramane campioana sau titlul va merge spre FCSB.

UPDATE 3: “Nu sunt dezamagit, de ce sa fiu dezamagit? Noi am cerut sa se faca dreptate. A castigat Gica, asta e, sa fie sanatos. A fost o chestie de arbitraj. Asa a vrut Dumnezeu, poate e mai bine asa. De ce sa ne scada sansele la Liga Campionilor, poate va fi mai usor asa… Poate asa a vrut Dumnezeu si ajungem in liga, eu sunt optimist”, a declarat Becali pentru News.ro.

“Felicitari, Gica! Meriti sa fii campion. Asta i-am scris. Totul cu majuscule. Nu mi-a raspuns, dar o sa-mi raspunda. El e mai suparacios asa, dar o sa-l sun. Nu ma mai cert niciodata cu el”, a anuntat Becali in fata reprezentantilor mass media. “L-am felicitat, am recunoscut… Pentru ce sa mai fie suparat? Eu doar am cerut un arbitraj. Niciodata in viata mea nu i-am dorit raul lui Hagi. Dumnezeu mi-e martor. Daca e suparat, n-are de ce. Dar o sa-i treaca peste o luna, doua”, a continuat acesta, in direct la Digi Sport.

Apoi, Becali a recunoscut ca Viitorul merita sa fie campioana: “Ei erau campioni pentru cele doua puncte avute avans in sezonul regulat. Dar m-am ofticat dupa meciurile cu Craiova, pentru ce a facut Sapunaru… E razboi la fotbal, de aia m-am dus la TAS”.

UPDATE 2: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a hotarat joi ca FC Viitorul Constanta este campioana Romaniei. Dupa ce miercuri au avut loc audierile celor doua parti, judecatorii de la TAS au decis ca demersul FCSB nu e intemeiat, astfel ca trupa lui Gica Hagi ramane cu titlul primit in luna mai din partea LPF.

“S-a facut dreptate”, a declarat usurat directorul general al Viitorului, Cristi Bivolaru, dupa decizia de joi.”In sfarsit, dupa o luna si jumatate avem o dimineata linistita. Ne-am fi dus prea mult spre lumea a treia sau a patra daca se intampla altceva. Am aratat care a fost pozitia clubului Steaua de acum si cea din 2012, cand Becali acuza TAS ca e corupt. Aveam un caz solid, dar mi-a fost putin teama ca judecatorii nu vor avea timp sa treaca prin toate documentele”, a spus Bivolaru la Sport.ro.

“Pentru mine a fost o premiera, nu am avut de a face cu astfel de proces si sper sa nu mai avem asa experiente”, a continuat acesta.

UPDATE 1: Dupa aproximativ 6 ore de audieri, TAS a anuntat ca verdictul va fi dat joi, cel mai probabil dimineata. “Acum  s-au terminat audierile. Am terminat totul si ne-au anuntat ca maine (joi – n.red.) se va da decizia”, a declarat directorul general al Viitorului, Cristian Bivolaru, potrivit jurnalistilor de la Gazeta Sporturilor.

STIRE INITIALA

Conform presei de specialitate din peisajul autohton, sedinta de la TAS va incepe miercuri, de la ora 9.30, iar o sentinta este asteptata undeva spre seara. Este luata in calcul si posibilitatea ca sentinta sa fie amanata pentru joi. Indiferent de situatie, TAS trebuie sa anunte verdictul pana vineri, cand va avea loc tragerea la sorti in care se vor stabili meciurile din Liga Campionilor (ora 13.00, ora Romaniei).

Reprezentantii de la FCSB si Viitorul Constanta au ajuns deja in Elvetia si fiecare parte este sigura de victorie. FCSB a angajat un avocat spaniol, fost judecator la TAS, iar acesta a garantat ca va aduce victoria. De partea cealalta, Viitorul este reprezentata de o casa de avocatura din Elvetia.

FCSB sustine ca merita sa primeasca titlul de campioana deoarece a terminat la egalitate de puncte cu Viitorul, iar regulamentul prevede ca, in acest caz, departajarea “se va face in functie de rezultatele inregistrate in meciurile directe din campionat”.

Pornind de la acest punct din regulament au aparut si aceste discutii interminabile din ultimele doua luni. Viitorul, LPF si FRF sustin ca acel “campionat” inseamna de fapt doar meciurile din play-off, in timp ce cei de la FCSB spun ca se iau in calcul si rezultatele din sezonul regulat.

Cazul a ajuns asadar la TAS, de unde asteptam o sentinta miercuri seara. Vor fi trei judecatori in aceasta disputa, unul ales de FCSB, altul de Viitorul si celalalt din oficiu.

Sursa foto: sport