ZIUA DRAPELULUI, marcata in Piata Tricolorului din Capitala

O ceremonie publica dedicata ZILEI DRAPELULUI NATIONAL se va desfasura, joi, la ora 10,00, in Piata Tricolorului, in fata Cercului Militar National.

La eveniment vor lua parte premierul Victor Ponta, ministrul Apararii, Mircea Dusa, cel al Internelor, Gabriel Oprea, dar si alte oficialitati.

Citeste si: ZIUA DRAPELULUI: RESTRICTII DE TRAFIC IN CAPITALA. VEZI ZONELE AFECTATE!

De asemenea, au fost invitati sa participe la ceremonialul prin care DRAPELUL ROMANIEI va fi adus in piata, va fi binecuvantat de un preot militar si va fi ridicat pe catarg in acordurile Imnului national reprezentanti ai unor institutii civile, militare si religioase, atasati militari straini acreditati la Bucuresti, veterani de razboi, cadre militare in rezerva si in retragere.

Militari din celelalte garnizoane din tara vor participa la ceremoniile publice de inaltare a DRAPELULUI NATIONAL organizate de autoritatile publice locale.

Tot joi, incepand cu ora 14,30, ministrul Mircea Dusa va fi prezent in localitatea Tulghes, judetul Harghita, unde se va inalta pe catarg cel mai mare DRAPEL din aceasta zona, informeaza Ministerul Apararii Nationale (MApN).

Citeste si: INTONAREA ZILNICA A IMNULUI NATIONAL IN INVATAMANTUL PRIMAR, ADOPTATA TACIT DE SENAT

ZIUA DRAPELULUI NATIONAL a fost proclamata prin Legea nr. 96/1998 si se sarbatoreste in fiecare an la data de 26 iunie.

Sursa foto: jurnalul.ro