ZIUA EUROPEI in Romania: Concerte, flash mob-uri, vernisaje, expozitii si filme

Concerte, vernisaje, filme, flash mob-uri, o serie de manifestari care celebreaza spiritul european la metroul bucurestean si conferinte se numara printre evenimentele organizate de ZIUA EUROPEI (9 mai), informeaza site-ul organizatorilor.

ZIUA EUROPEI va fi marcata atat in Bucuresti, cat si in Sibiu, oras care a avut titlul de Capitala Culturala Europeana, in 2007. Cei care doresc sa participe la aceasta sarbatoare au de ales intre urmatoarele evenimente:

ZIUA EUROPEI BUCURESTI

Concert de Ziua Europei la Afi Palace Cotroceni 

ZIUA EUROPEI. Vineri, 9 mai, Primaria Sectorului 6, in parteneriat cu Orchestra Simfonica Bucuresti, va organiza la AFI Palace Cotroceni un concert dedicat ZILEI EUROPEI. Concertul va incepe cu un flash-mob pe acordurile Odei Bucuriei si va fi urmat de 45 de minute in care vor fi interpretate cele mai cunoscute piese de muzica simfonica europeana.

Citeste si: CUM A FOST SARBATORITA ZIUA MUNCII IN LUME: CONFRUNTARI LA ISTANBUL, DEFILARI IN RUSIA. VIDEO

Metroul european 

ZIUA EUROPEI. Pe 9 mai, in intervalul 16,00-19,00, 28 de statii de metrou vor purta numele statelor membre ale Uniunii Europene. Calatorii vor fi intampinati in statiile de metrou cu momente artistice de muzica si dans, vor putea vizita expozitii si vor avea ocazia sa participe la degustari de vinuri si alte specialitati. Pe tot parcursul lunii mai, un metrou cu simbolurile europene va circula pe magistralele din Bucurest, informeaza Agerpres.

Festivalul filmului european 

ZIUA EUROPEI. In perioada 9-15 mai, peste 15.000 de cinefili sunt asteptati la cea de-a 18-a editie a Festivalului Filmului European, ce va avea loc la cinematografele Studio si Elvira Popescu.

Vernisajele Salonului International dedicat Zilei Europei si lansarea Festivalului European de fotografie 

ZIUA EUROPEI. Vineri, incepand cu ora 12,00, in sala de festivitati a Institutului Cultural Roman din Bucuresti si la Galeria “Euro Foto Art” din Oradea vor avea loc vernisajele Salonului International dedicat ZILEI EUROPEI.

Citeste si: “LET’S CLEAN UP EUROPE”, EVENIMENTUL CARE CURATA STATELE UE DE DESEURI

ONGFest 

ZIUA EUROPEI. Sambata, 10 mai, Reprezentanta Comisiei Europene in Romania va participa, prin intermediul Spatiului Public European, la ONGFest, un eveniment organizat de catre Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

ONGFest se va desfasura in perioada 9-11 mai in parcul Herastrau din Bucuresti si va reuni in jur de 180 de expozanti din mediul nonguvernamental.

Piata statelor membre UE 

ZIUA EUROPEI. Duminica, 11 mai, la initiativa Ministerului Afacerilor Externe, parcul Cismigiu din Bucuresti va gazdui reprezentanti ai statelor membre UE, care vor oferi informatii trecatorilor de la standurile special amenajate in centrul parcului.

Festivitatea de premiere a castigatorilor competitiei lansate cu prilejul Zilei Limbii Materne 

ZIUA EUROPEI. Vineri, 16 mai, la sediul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania (sala Titulescu) va avea loc festivitatea de premiere a celor mai bune activitati organizate de catre unitatile de invatamant cu prilejul Zilei Limbii Materne. La eveniment vor fi invitate echipele unitatilor de invatamant selectate si vor fi rostite discursuri ale initiatorilor proiectului, partenerilor si invitatilor.

Citeste si: ORCHESTRE DIN ZECE TARI VIN IN BUCURESTI LA FESTIVALUL MUZICILOR DE FANFARA

Conferinta “Familia in contextul crizei actuale” 

ZIUA EUROPEI. Vineri, 16 mai, Reprezentanta Comisiei Europene in Romania va sprijini conferinta organizata de catre Comitetul Reprezentantilor Bisericilor Ortodoxe pe langa Uniunea Europeana pe tema provocarilor cu care se confrunta familiile europene in contextul crizei economice actuale

Ziua Europei Sibiu 

ZIUA EUROPEI. Vineri, 9 mai, Piata Mare din Sibiu va fi gazda unei expozitii de arta si a unor concerte sustinute de elevi ai Liceului de Arta din oras. De asemenea, tot in Piata Mare, vor fi arborate steagurile statelor membre ale Uniunii Europene si bannere dedicate ZILEI EUROPEI.

Sursa foto: jurnaluldenordvest.ro