Ziua Internationala a Constientizarii Autismului: Centru nou pentru copii, in Sectorul 3

Astazi este Ziua Internationala a Constientizarii Autismului. Cu aceasta ocazie, a fost inagurat, in sectorul 3, Centrul Casa Soarelui destinat interventiei timpurii in autism.

Evenimentula fost posibil datorita Primariei Sectorului 3, Directia Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 3 si Asociatiei HelpAutism.

“Inaugurarea acestui centru pe 2 aprilie când se marcheaza Ziua Internationala a Constientizarii Autismului, este un exemplu de actiune pentru cresterea serviciilor la nivelul comunitatii. Familiile tinere din sectorul 3 vor beneficia de servicii gratuite pentru copiii lor, de diagnostic precoce si evaluare psihologica complexa, de terapie unu-la-unu in completarea serviciilor oferite de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului”, a declarat  Sorin Robert Negoita,  primarul sectorului 3.

In interiorul acestui centru, copiii diagnosticati cu autism vor primi zilnic servicii gratuite de terapie, iar parintii copiilor suspecti de tulburare de spectru autist beneficiaza gratuit de diagnostic precoce si consiliere.

Centrul Casa Soarelui este situat pe strada Marin Pazon, nr. 2B, sector 3, 22.