ZIUA INTERNATIONALA A DANSULUI, celebrata in Sectorul 6

Cu ocazia ZILEI INTERNATIONALE A DANSULUI, peste 100 de copii talentati din Sectorul 6 vor participa la evenimentul “Ziua Dansului”, care va avea loc miercuri la Conacul Golescu Grant, a anuntat Primaria Sectorului 6.

In cadrul evenimentului, copiii inscrisi la cursurile de dans de la Centrul de Recreere si Dezvoltare Personala “Conacul Golescu Grant” vor sustine momente artistice deosebite prin care vor demonstra ca pasiunea nu cunoaste limite, potrivit sursei citate.

“Energia, zambetele si emotiile vor umple curtea Centrului de Recreere si Dezvoltare Personala «Conacul Golescu Grant», a carui misiune este oferirea celor mici a unei alternative sanatoase de petrecere a timpului liber, implicandu-i in activitati artistice, culturale, sportive, tehnico-stiintifice etc.”, afirma reprezentantii Primariei Sectorului 6.

Citeste si: Sase MEDALII DE AUR la KARATE, pentru COPIII din Sectorul 6

Peste 900 de copii frecventeaza saptamanal cursurile de arte plastice, informatica, dans, canto, chitara, sah, karate, limbi straine sau teatru de la centru.

Institutia este situata in str. Aleea Tibles nr.64, intr-o  cladire avand statutul de monument istoric, ce a purtat in trecut denumirile de “Palatul Belvedere” si “Palatul Grant”. In cladirea centrala sunt amenajate 12 sali de activitati, o sala de asteptare pentru parinti si una destinata consilierii psihologice a copiilor si tinerilor. Centrul dispune de o curte generoasa, unde este amenajata o pista de karting si un loc de joaca pentru copii.

Evenimentul va incepe la ora 17.00 cand parinti, copii si bunici vor pasi cu emotie in lumea dansului.

Citeste si: COMPETITIE DE SAH intre generatii, organizata in Sectorul 6

In anul 1982, Institutul International de Teatru, prin Comitetul International al Dansului, a hotarat ca in fiecare an la data de 29 aprilie sa fie celebrata ZIUA INTERNATIONALA A DANSULUI. Data aleasa este cea a nasterii lui Jean Georges Noverre (1727-1810), creatorul baletului de actiune si promotorul dansului ca arta independenta.

Aceasta zi promoveza dansul in lume, dincolo de bariere etnice, politice si culturale, scopul fiind acela de a-i reuni pe toti iubitorii acestei arte.

Sursa foto: Primaria Sectorului 6