ZIUA LIMBII ROMANE, sarbatorita in Parcul Titan printr-o expozitie si un concert al trupei Zdob si Zdub

Ziua Limbii Romane va fi sarbatorita duminica in Parcul Titan printr-o serie de evenimente, precum o expozitie dedicata lui Constantin Brancoveanu si Dimitrie Cantemir, un moment de muzica clasica si un concert al trupei Zdob si Zdub.

Manifestarea, aflata la cea de-a II-a editie, este organizata de Centrul Cultural Casa Artelor si face parte din programul “Zilele Multiculturalitatii” din sectorul 3.

Expozitia in aer liber de istorie si arta romaneasca “Brancoveanu si Cantemir” va deschide la ora 18,00 evenimentul Ziua Limbii Romane. Invitatul special este basarabeanul Eugen Doga, creatorul muzicii din filme precum “Maria Mirabela”, “Anna Pavlova”, “satra”, “Patul lui Procust” si “Lautarii”.

Citeste si: ZIUA LIMBII ROMANE, sarbatorita in Sectorul 2

De la ora 18,30, publicul este invitat la un regal muzical. Concertul extraordinar “Muzica Tineretii Noastre”, prezentat pentru prima data in aer liber, intr-un parc din Capitala, va fi sustinut de Eugen Doga impreuna cu Orchestra Simfonica Bucuresti, dirijata de Tiberiu Soare. Acestora li se alatura grupul coral Accoustic, dirijat de Daniel Jinga, avandu-i ca solisti pe soprana Ana Cebotari si tenorul Andrei Lazar. Concertul include piese celebre semnate de compozitorul basarabean.

Ziua Limbii Romane in Parcul Titan se va incheia la ora 20,00 cu un concert al trupei Zdob si Zdub, urmat de un foc de artificii.

Organizatorii ii invita pe spectatorii care vor participa la acest eveniment din Parcul Titan — Parcul Artelor sa aduca in dar o carte in limba romana pentru scolile din Republica Moldova.

La aceste evenimente este asteptat sa participe si primarul sectorului 3, Robert Sorin Negoita. Intrarea este libera.

Editia Zilei Limbii Romane din 2013 a avut aproximativ 10.000 de spectatori si a fost dedicata operei si personalitatii lui Mihai Eminescu.