ZIUA LIMBII ROMANE, sarbatorita in Sectorul 2

ZIUA LIMBII ROMANE va fi sarbatorita in Sectorul 2 incepand de vineri si pana duminica, au anuntat reprezentantii Primariei Sectorului 2.

Astfel, timp de trei zile vor avea loc manifestari culturale de mare exceptie, recitaluri, colocvii, muzica si poezie, arta si cultura romaneasca, potrivit sursei citate.

Astfel, bucurestenii de toate varstele sunt invitati sa participe la programul organizat de Primaria Sectorului 2 in cadrul serbarilor Zilei Limbii Romane.

Este vorba, mai intai, despre targul de carte “Iubim limba romana”, care va fi deschis de vineri pana duminica, pe esplanada si in Galeria ”Dialog” a Primariei Sectorului 2, precum si in parcurile Ioanid si National intre orele 11.00 si 20.00.

Citeste si: Legea care instituie Ziua Limbii Romane, promulgata de Basescu

Programul include si lansarea cartii ”Limba romana intre infern si paradis”, autor academician Solomon Marcus – vineri, la ora 12.00, la Galeria ”Dialog” a Primariei Sectorului 2.

De asemenea, vor avea loc prelegeri, dezbateri si recitaluri de poezie in cluburile si centrele Primariei Sectorului 2, sambata, intre orele 11.00 si 13.00.

Totodata, spectacolul de muzica si lumini “Mult e dulce si frumoasa, Limba ce-o vorbim” se va desfasura sambata, de la ora 18.00, in Parcul Plumbuita, invitat special fiind maestrul Dorel Visan.

Intr-un cadru solemn, duminica, la ora 9.30, primarul Sectorului 2, Neculai Ontanu, insotit de o serie de oameni de cultura si arta vor depune coroane de flori la mormintele scriitorilor romani din Cimitirul Bellu.

Citeste si: SCOLILE cu predare in LIMBA ROMANA din TRANSNISTRIA vor functiona in regim NORMAL, da asigurari Chisinaul

Tot duminica, incepand cu ora 11.00, la Primaria Sectorului 2 va avea loc colocviul literar cu titlul “Limba romana, element esential al identitatii nationale”,  avand ca moderator pe Ruxandra Garofeanu si ca invitati pe academicienii Eugen Simion, Razvan Theodorescu si Solomon Marcus, precum si pe profesorul doctor Gabriela Pana Dindelegan, membru corespondent al Academiei, conferentiarul universitar doctor Ioan Cristescu, conferentiarul universitar doctor Paul Cernat si Dan Mircea Cipariu. Academicieni si importanti scriitori romani contemporani vor dezbate identitatea noastra culturala si nationala.

Cu aceasta ocazie, Neculai Ontanu va decerna distinctiile Primariei Sectorului 2 cadrelor didactice care predau limba romana in unitatile de invatamant gimnazial si liceal din Sectorul 2.

Sursa foto: infoinsider.ro