ZIUA MAGHIARILOR: Declaratie scandaloasa a vicepremierului Ungariei

Semjen Zsolt, vicepremierul Ungariei, a facut sambata, in timpul manifestatiilor dedicate Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, declaratii scandaloase cu privire la autonomia secuilor din Translivania.

Semjen Zsolt, vicepremierul Ungariei, a declarat astazi, in timpul manifestatiei de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni de la de Targu Secuiesc ca autonomia li se “cuvine” secuilor si nu este “o favoare” pe care romanii le-ar face-o maghiarilor.

Citeste si: Ziua Maghiarilor, celebrata in Romania, a inceput. Vicepremierul Ungariei, calare la Targu Secuiesc 

Acesta a declarat ca autonomia poate deveni realitate, oficialul maghiar bazandu-se pe ideea drepturilor minoritatilor, dand exemple ca si in alte situatii s-a obtinut aceasta independenta fata de alte state din Europa. Semjen Zsolt le-a spus maghiarilor prezenti la maifestatie ca au drepturi ca si altii, precizand “ce au voie altii avem voie si noi”.

Manifestarile au inceput sambata dimineata in Targu Secuiesc cu o parada a jusarilor (ostasi din cavaleria maghiara) si a carutelor traditionale. Vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, urmeaza sa defileze calare aici. Depunerile de coroane si discursurile autoritatilor, precum si programul artistic vor avea loc la statuia revolutionarului Gabor Aron, nascut in urma cu 200 de ani in judetul Covasna, la comanda caruia au fost turnate tunurile folosite de localnici in timpul revolutiei pasoptiste. 

Sursa foto: antena3.ro