ZIUA MAGHIARILOR. Primarul din Sfantu Gheorghe, Antal Arpad: Noi nu suntem imigranti

Peste 10.000 de persoane au participat, sambata dupa-amiaza, la manifestarile organizate la Sfantu Gheorghe de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. Cu aceasta ocazie, primarul din Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat ca maghiarii din Romania nu sunt imigranti veniti dintr-o tara saraca pentru o viata mai buna, ci acesta e pamantul lor natal, iar acest lucru va fi repetat pana cand vor intelege toti.

Antal Arpad a spus ca in 15 Martie maghiarii trebuie sa isi puna intrebarea daca sunt destul de curajosi pentru a-si cere drepturile, de a ramane pe pamantul natal sau de a le aduce aminte celor care in urma cu 95 de ani au promis autonomie ca promisiunile nu se prescriu.

“Vom repeta pana cand fiecare cetatean roman, indiferent ca ne iubeste sau nu, va intelege ca noi nu suntem imigranti, nu am imigrat in Romania dintr-o tara saraca in speranta unei vieti mai bune. Acesta este pamantul nostru natal, noi nu ne-am miscat de aici, doar granitele s-au miscat deasupra capului nostru”, a spus edilul din Sfantu Gheorghe.

Citeste si: ZIUA MAGHIARILOR: DECLARATIE SCANDALOASA A VICEPREMIERULUI UNGARIEI

Ulterior, Antal Arpad a precizat, pentru jurnalisti, ca este responsabilitatea celor care conduc Romania sa adopte legi prin care maghiarii se pot simti confortabil.

La manifestarea din Sfatu Gheorghe au participat, potrivit organizatorilor, peste 10.000 de persoane. Invitatul principal a fost Nemeth Zsolt, secretar de stat in Ministerul de Externe al Ungariei, care a declarat ca tara sa ii sprijina pe maghiarii din Transilvania pentru obtinerea autonomiei. “Puteti sa va bazati in aceasta lupta pe sprijinul Ungariei”, a spus secretarul de stat, in aplauzele multimii.

Sursa foto: radiomures.ro