Ziua Minerului: 50 de primari din Apuseni solicita inceperea proiectului Rosia Montana

De Ziua Minerului, la Rosia Montana, au fost organizate intreceri sportive, concerte de muzica populara si usoara, precum si o petrecere in stil mineresc, transmite corespondentul MEDIAFAX.

In cadrul manifestarilor, 50 de primari din zona Apusenilor, reprezentanti ai administratiei judetene, prefectul de Alba, Gheorghe Feneser, parlamentari si reprezentati ai companiei miniere Rosia Montana Gold Corporation au solicitat demararea proiectului minier din localitate.

4.000 de persoane au sarbatorit, duminica, la Rosia Montana, Ziua Minerului, iar la finalul manifestarii 50 de primari din zona Apusenilor au transmis guvernatilor si parlamentarilor un apel prin care le solicita sa permita inceperea proiectului de exploatare a aurului in localitate.

In acest sens, primarul comunei Rosia Montana, Eugen Furdui, a transmis public un mesaj comun al celor 50 de edili din zona Apusenilor, care reprezinta peste 100.000 de locuitori.

“Cuvintele noastre trebuie auzite peste tot. Cred ca astazi este cel mai bun moment ca sa le aratam ca suntem oameni muncitori, oameni modesti, oameni care nu vrem pomeni, nu vrem ajutoare sociale, vrem un loc de munca. Vrem sa muncim nu sa cersim (…) In spatele meu sunt 50 de primari. Toti suntem nebuni ca vrem minerit? Nu suntem nebuni. Vrem locuri de munca nu vrem altceva”, a spus primarul din Rosia Montana.

Edilul i-a inmanat deputatului USL Ioan Darzu un apel pentru a-l transmite parlamentarilor, astfel incat acestia sa ia in cel mai scurt timp o decizie privind repornirea mineritului la Rosia Montana.

Eugen Furdui a spus ca proiectul creeaza mii de locuri de munca direct si indirect, rezolva problemele de mediu si poluarea care exista in prezent la Rosia Montana.

El a mai afirmat ca patrimoniul de la Rosia Montana va fi restaurat prin acest proiect, iar 5 miliarde de dolari vor intra in bugetul Romaniei in urma investitiei.

“Cer domnilor deputati si senatori sa analizeze cu atentie si sa gandeasca cu atentie pentru oamenii care cer locuri de munca la ei acasa”, a mai spus primarul din Rosia Montana.

Sursa foto: ziaruldeapuseni.ro