ZIUA MONDIALA A CONTRACEPTIEI. Romania este campioana la avorturi

Data de 26 decembrie a fost declarata ca Zi Mondiala a Contraceptiei din initiativa unor organizatii nonguvernamentale, campania adresandu-se tuturor barbatilor si femeilor de varsta fertila si are ca scop informarea cu privire la procedeele moderne pentru reducerea numarului de sarcini nedorite, capitol la care Romanie este campioana la avorturi.

Organizatia Mondiala a Sanatatii constata ca, desi metodele contraceptive sunt astazi la indemana tuturor, din lipsa de informare se mai inregistreaza inca un numar mare de nasteri nedorite si foarte multe avorturi, scrie ziare.com, iar 60% dintre adolescentele active sexual nu au folosit niciodata contraceptive.

In prezent, cea mai mare rata a avorturilor din Europa se inregistreaza in Romania, numarul lor fiind 480 pentru fiecare 1.000 copii nascuti vii, procentul fiind dublu fata de media Uniunii Europene, mai scrie sursa citate. Specialistii spun insa ca in urmatorii 20-30 de ani, urmare a actiunilor de informare, planificarea familiala va deveni un procedeu generalizat in multe tari ale lumii, iar avortul va fi o simpla amintire neplacuta, cu exceptia cazurilor cand se impune din considerente medicale.

Sursa foto: bebelul.ro