Ziua Muncii s-a transformat intr-o gluma macabra, din pacate

Ziua Muncii este doar un prilej sa ne aducem aminte de somajul care este cu mult peste limita admisa, si de cat de mult sunt interesati politicienii sa rezolve problema. Avem motive sa ne bucuram de ziua de 1 Mai, cand s-ar putea ca maine sa nu mai avem un loc de munca decent?

Comunistii sarbatoreau Ziua Muncii cu mult fast; aveau si de ce sa faca asta. Cum, necum, reuseau sa dea de munca la toata lumea. Cati dintre noi isi mai permit astazi sa cumpere 2 mici si o bere?

Rand pe rand, toate tarile au trecut la un program de austeritate, incapacitatea conducatorilor de a gestiona banii publici a aruncat lumea in haos. Si noi trebuie sa sarbatorim prostia lor?

Sindicatele care trebuiau sa asigure traiul decent al celor ce muncesc, s-au dat cu patronii acceptand solutii ridicole din partea lor. Au acceptat salarii de criza, pentru a pastra locurile de munca, dar profitul patronilor a ramas la fel. In aceste conditii, ar trebui sa ne bucuram sau sa iesim in strada sa fortam o schimbare? 1 Mai, Ziua Muncii, a ajuns o gluma macabra.