ZIUA NATIONALA A ROMANIEI. Mii de MILITARI ROMANI si STRAINI la parada militara din Capitala de la PIATA CONSTITUTIEI

Peste 2.600 de MILITARI si SPECIALISTI, cu 360 de ECHIPAMENTE MILITARE (tancuri, masini, etc), din Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Protectie si Paza, Serviciul de Telecomunicatii Speciale, Administratia Nationala a Penitenciarelor si Politia Locala Bucuresti vor participa la PARADA organizata cu ocazia zilei de 1 DECEMBRIE – ZIUA NATIONALA A ROMANIEI.

Evenimentul are loc in PIATA CONSTITUTIEI din CAPITALA, incepand cu ora 11.00. Militarilor romani li se vor adauga detasamente de militari din Bulgaria, Polonia, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii si Turcia.

Tot in Bucuresti, la MORMANTUL OSTASULUI NECUNOSCUT din Parcul Carol I, va avea loc incepand cu ora 8.00, o CEREMONIE MILITARA de depuneri de coroane si jerbe de flori. De asemenea, se vor organiza ceremonii militare si religioase de depunere de coroane de flori in garnizoanele din tara unde sunt dislocate mari unitati si unitati militare.

Cu ocazia ZILEI NATIONALE A ROMANIEI, Drapelul tricolor va fi arborat in toate institutiile militare din tara, iar la bordul navelor maritime si fluviale ale Fortelor Navale se va ridica Marele Pavoaz. Repetitia generala a Paradei va avea loc duminica, 29 noiembrie, in Piata Constitutiei (Bulevardul Libertatii), incepand cu ora 11.00.

Punctele de acces destinate publicului care va participa la evenimentul organizat in Piata Constitutiei vor fi urmatoarele:

– Piata Constitutiei, intrarea dinspre B-dul Unirii;

– B-dul Libertatii, intersectie cu Calea 13 Septembrie;

– B-dul Libertatii, intersectie cu B-dul Natiunile Unite.

Sursa foto: Hotnews