Ziua Nationala a Tineretului, sarbatorita in Bucuresti si Costinesti

Parcul Lumea Copiilor din Bucuresti va gazdui vineri, cu ocazia zilei de 2 Mai – ZIUA NATIONALA A TINERETULUI, un speccol de dans, muzica, teatru si sport, care va fi organizat de Ministerul Tineretului si Sportului si mai multe organizatii studentesti, au anuntat miercuri reprezentantii institutiei.

De asemenea, in Costinesti vor avea loc in mai multe zile o serie de manifestari sportive, artistice si culturale.  

Potrivit sursei citate, evenimentele isi propun sa creasca gradul de implicare al tinerilor in viata cultural-sportiva atat de ZIUA NATIONALA A TINERETULUI, cat si in general, in spiritul unei educatii complete.

Citeste si: 1 MAI. CONCERTE in Parcul Titan, pentru cei care raman in oras in MINIVACANTA

In Parcul Lumea Copiilor, bucurestenii vor putea face sport sau teatru de improvizatie si vor fi spectatori la activitati de pantomima, teatru, dans modern (break dance sau street dance) ori la animatii de jonglerie cu foc. Spectacolul va incepe la ora 16.30, iar din programul artistic nu vor lipsi muzica medievala, cea pop rock sau cea folclorica.

Citeste si: 1 MAI. Litoralul ii asteapta pe turisti cu parade de masini, concerte si concursuri sportive

Totodata, in Parcul Tineretului din Bucuresti, pe data de 7 mai, intre orele 10.30 si 13.00 va avea loc ”Crosul Tineretului”, pentru care inscrierile vor incepe in aceeasi zi, de la ora 9.00.

Pe litoral, peste 140 de persoane din cadrul Caselor de Cultura ale Studentilor vor transfoma Costinestiul intr-o statiune a sportului, artei si culturii. Truveri, Moldavia Folk, MusicHall, Teatrul Thespis, Moft, Academic Authentic, Steps sunt doar cateva dintre numele care vor urca pe scena din Costinesti. Turistii care vor fi pe litoral in perioada 1-4 mai vor avea „intrare libera” la cultura, arta, actiuni sportive sau jocuri de plaja.

Ministerul Tineretului si Sportului invita toti tinerii, si nu numai, sa participe la toate activitatile organizate in luna mai pentru a stimula si a sustine demersurile pentru o societate cu o cultura mai bogata, mai vitalizata prin sport si mai optimista prin arta.

Sursa foto: romaniatv.net