ZIUA NATIONALA: Oamenii politici prezenti la Alba Iulia, huiduiti de manifestantii anti-Rosia Montana

Doua mii de persoane au participat, duminica, la Alba Iulia, la manifestarile de Ziua Nationala, iar in timpul depunerilor de coroane la statuia lui Mihai Viteazul reprezentantii Guvernului si ai partidelor politice au fost huiduiti de cateva sute de opozanti ai proiectului de la Rosia Montana, informeaza Mediafax.

Manifestarile de la Alba Iulia dedicate Zilei Nationale au inceput, duminica dimineata, cu depuneri de coroane si jerbe de flori la statuile lui I.I.C Bratianu si Iuliu Maniu din centrul municipiului, ceremonii similare avand loc si la busturile Regelui Ferdinand si Reginei Maria din fata Catedralei Reintregiri, precum si la statuia lui Mihai Viteazul.

Printre participantii la ceremonii se afla ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, ministrului delegat pentru invatamant superior, Mihnea Costoiu, primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, presedintele PDL, Vasile Blaga, fostul premier Mihai Razvan Ungureanu, liderul Partidului Miscarea Populara, Eugen Tomac, si fostul lider al minerilor din Valea Jiului Miron Cozma.

De asemenea, la manifestarile de Ziua Nationala de la Alba Iulia, sunt prezenti primarul Mircea Hava, prefectul judetului Alba, Gheorghe Feneser, seful Consiliului Judetean, Ion Dumitrel, parlamentari si reprezentanti ai romanilor din diaspora, noteaza Mediafax.

Inca de la inceput, manifestarile au fost marcate de scandari pentru unirea Basarabiei cu Romania, aproximativ 300 de tineri afisand steaguri tricolore si pancarte cu mesaje precum “Vrem Unire”, “Basarabia e Romania”, “Basarabia, pamant romanesc”.

De asemenea, peste 300 de persoane venite din Muntii Apuseni protesteaza fata de proiectul minier de la Rosia Montana. Oamenii au bannere pe care scrie “Mineritul cu cianuri inseamna moarte”, dar si steaguri tricolore si steaguri cu mesajele “Salvati Rosia Montana”, si scandeaza “DNA-DNA rezolvati coruptia”.

Protestatarii fata de proiectul de la Rosia Montana au huiduit si au scandat “Tradatorii” si “Hotii” in momentul in care reprezentantii Guvernului, ai unor institutii ale statului si ai partidelor politice au depus coroane de flori la statuia lui Mihai Viteazul din Cetatea Alba Iulia.

De asemenea, intre participanti se afla si un grup care sutine reinstaurarea monarhiei si care scandeaza “Monarhia salveaza Romania” si afiseaza portretele membrilor Familiei Regal.

Sursa foto: 1decembrie1918.wordpress.com