Ziua NATO, sarbatorita neconventional in Sectorul 6 din Capitala

Primaria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, in parteneriat cu Plaza Romania, ii invita duminica pe toti bucurestenii sa sarbatoreasca Ziua NATO. 

In acest an, Romania a aniversat zece ani de apartenenta la Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord, astfel ca bucurestenii din Sectorul 6, si nu numai, sunt asteptati duminica in Rotonda din incinta Plaza Romania.

“Sectorul 6 beneficiaza de o veche traditie militara, pe care dorim sa o omagiem prin acest eveniment dedicat Zilei NATO. De asemenea, dorim sa stimulam, prin metode neconventionale, interesul celor mici pentru aceasta componenta esentiala in viata comunitatii”, a declarat Rares Manescu, primarul Sectorului 6.

Evenimentul este construit pe mai multe componente, dedicate celor mici. Astfel, de la ora 11.00 sunt programate ateliere de pictura si workshop-uri cu tematica militara pentru copii, iar pana la ora 13.00, facepainting. Intre orele 13.00 si 14.00 va avea loc un spectacol de teatru de papusi, iar intre orele 14.00 si 15.00 Orchestra Angely’s va interpreta muzica de promenada.

Citeste si: Ziua Portilor Deschise, la sediul Ministerului Apararii Nationale

Tot de ziua NATO, in Bucuresti, duminica, se vor desfasura doua ceremonii militare, una la sediul Ministerului Apararii Nationale, de la ora 9.00, unde va fi organizata si Ziua Portilor Deschise, iar cealalta, de la ora 11.00, la Monumentul Eroilor cazuti la datorie in teatrele de operatii si pe teritoriul Romaniei (Parcul Tineretului).

Luni, de la ora 10.00, Ministerul Apararii Nationale organizeaza simpozionul “Extinderea NATO in 2004: un deceniu de contributie robusta, responsabilitate si angajament pentru o noua Alianta”, la sala “Drepturilor omului”, din Palatul Parlamentului.

Sursa foto: Centrul Cultural European Sector 6