ZIUA POLITIEI ROMANE, sarbatorita in PARCUL LUMEA COPIILOR cu demonstratii si prezentari de tehnica

Demonstratii cu caini si standuri cu tehnica folosita in activitatea politistilor sunt cateva dintre atractiile pregatite pentru duminica in PARCUL LUMEA COPIILOR din Capitala de ZIUA POLITIEI ROMANE, sarbatorita in fiecare an la 25 martie.

Astfel, in PARCUL LUMEA COPIILOR vor fi amenajate standuri expozitionale cu tehnica folosita in activitatea politistilor: laboratorul mobil folosit de Institutul de Criminalistica din Inspectoratul General al Politiei Romane pentru realizarea cercetarii eficiente la locul comiterii infractiunilor, “robotelul pirotehnic”, un dispozitiv performant de detectare a explozivilor, autospecialele si motocicletele utilizate de politisti in misiunile operative.

Nu va lipsi o expozitie de arme aflate in dotarea luptatorilor Serviciul pentru Interventii si Actiuni Speciale.

Citeste si: MASINI NOI pentru POLITISTI

De asemenea, vor avea loc demonstratii ale Serviciului Canin al Politiei Capitalei. Echipe mixte, formate din politist conductor si caine, vor efectua diferite demonstratii de patrulare, prindere si imobilizare a infractorilor sau de aparare la atacul prin surprindere.

Pentru cei mici sunt organizate concursuri interactive, ei avand posibilitatea sa devina “politisti pentru o zi”.

Actiunile vor avea loc intre orele 10.00 si 14.00.

Citeste si: POLITIA DE FRONTIERA aniverseaza 150 de ani existenta in parcul Herastrau

La ora 12.00 va avea loc si o ceremonie dedicata eroilor politisti, la Monumentul Eroilor Militari Romani Cazuti la Datorie, care este amplasat in Parcul Tineretului, in fata Palatului National al Copiilor.

Sursa foto: photoreportr.wordpress.com