ZIUA PORTILOR DESCHISE pentru COPII, la Ministerul Administratiei si Internelor

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) organizeaza luni ZIUA PORTILOR DESCHISE pentru COPII, cu prilejul Zilei Internationale a Copilului, au anuntat reprezentantii institutiei.

Astfel, intre orele 08.00 si 13.00, COPIII vor avea ocazia sa viziteze standurile expozitionale ale Politiei Romane, ale Politiei de Frontiera, ale Jandarmeriei Romane, ale Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, ale Directiei Generale de Pasapoarte, ale Directiei pentru Evidenta Persoanei, ale Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, ale Arhivelor Nationale, precum si cele ale altor structuri din MAI.

Citeste si: AUTOVEHICULELE SPECIALE ale POLITISTILOR LOCALI bucuresteni, prezentate COPIILOR de 1 IUNIE

Pentru toti cei prezenti, in parcarea din fata Ministerului Afacerilor Interne este pregatit un program dinamic si atractiv care va cuprinde exercitii la inaltime efectuate de catre jandarmi, exercitii demonstrative ale sportivilor CS Dinamo Bucuresti, potriivt sursei citate. De asemenea, un grup de copii, sub instructajul unor politisti de frontiera, va prezenta un set de tehnici de autoaparare, iar un paramedic SMURD va arata celor mici tehnici de acordare a primului ajutor.

Invitatii vor putea vedea tehnica de interventie, masini si motociclete ale politistilor, jandarmilor, politistilor de frontiera si pompierilor, precum si elicoptere din dotarea Inspectoratului General de Aviatie.

Totodata, cei mici sunt asteptati sa afle mai multe despre profesia de criminalist si robotul pirotehnic. Vizitatorii ii vor cunoaste pe motociclistii Politiei Rutiere, si pe salvatorii din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.

Citeste si: INTRARE GRATUITA pentru copii la GRADINA ZOOLOGICA, de 1 IUNIE

Tinerii interesati de o cariera intr-una dintre structurile Ministerului Afacerilor Interne se vor intalni cu studentii Academiei de Politie “Alexandru Ioan Cuza”, care le vor prezenta detalii despre profesia de politist, jandarm, pompier sau arhivist.

Cei prezenti la eveniment vor avea posibilitatea sa viziteze si interiorul cladirii — salile de conferinte, cabinetul ministrului, precum si balconul central.

Pentru accesul in cladire, COPIII peste 14 ani si adultii trebuie sa prezinte la intrare documentul de identitate.

Sursa foto: tv-h.ro