Ziua Romaniei la Expo Milano 2015 va fi sarbatorita in data de 29 iulie, de Ziua Imnului National

Ziua Romaniei la Expo Milano 2015 va fi sarbatorita miercuri, data care coincide cu celebrarea Zilei Imnului National al Romaniei, informeaza Agerpres. 

Potrivit sursei citate, delegatia Romaniei va fi condusa de catre presedintele Camerei Deputatilor, VALERIU ZGONEA, iar Pavilionul Romaniei va organiza o serie de actiuni de diplomatie publica si economica menite sa genereze interesul pentru cultura si mediul investitional romanesc.

“Au mai ramas trei zile pana cand Pavilionul Romaniei va organiza, miercuri, Ziua Romaniei la Expo Milano 2015, iar pregatirile pentru acest eveniment au intrat in linie dreapta. Conform traditiei, fiecare tara participanta la expozitia universala isi alege o zi nationala. Romania va sarbatori pe 29 iulie, data care coincide cu celebrarea Zilei Imnului National al Romaniei”, se arata intr-un comunicat de presa.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS, la EXPO MILANO 2015: Sunt PLACUT IMPRESIONAT de PAVILIONUL ROMANIEI. UPDATE

Programul Zilei Romaniei la Expo Milano va incepe, la ora 10.30, cu ceremonia oficiala de arborare a steagurilor si de intonare a imnurilor nationale, iar ulterior vizitatorii Expozitiei vor avea ocazia sa asiste la un moment artistic de dansuri populare si sa admire costumele traditionale romanesti, intr-un spectacol sustinut de ansamblul folcloric “Cindrelul-Junii Sibiului” care va cuprinde toata aria din sit-ul expozitional.

“In cursul zilei, va fi organizat un Forum de afaceri si investitii in colaborare cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei la care vor participa oameni de afaceri romani si italieni, cu scopul de a dezvolta noi parteneriate de colaborare in domenii in care firmele romanesti si-au dovedit competitivitatea in plan international, dar si proiecte ale investitorilor de succes italieni in Romania. Seara se va incheia pe sunetul muzicii, printr-un concert extraordinar sustinut de Orchestra Romana de Tineret, dirijor Cristian Mandeal, si cu participarea sopranei Anita Hartig”, mai precizeaza sursa amintita.

La seria de evenimente organizate pe durata Zilei Romaniei la Expo Milano vor participa reprezentanti ai autoritatilor romane si italiene, reprezentanti ai corpului diplomatic, membri ai comunitatilor de afaceri din cele doua tari, membri ai comunitatii romanesti din Italia, jurnalisti, dar si publicul larg.

CITESTE SI: Ambasada ITALIEI l-a felicitat pe KLAUS IOHANNIS pentru vizita de la EXPO Milano

In perioada 1 mai — 31 octombrie are loc expozitia universala Expo Milano 2015 cu tema generala “Hranirea Planetei, Energie pentru Viata”, pe durata celor sase luni de desfasurare, manifestarea expozitionala reunind 145 de tari si trei organizatii internationale.

Romania participa la Expo Milano cu un pavilion propriu, construit pe o suprafata de 887 mp, aflat in zona centrala a expozitiei.

Pavilionul Romaniei a fost construit in jurul sloganului “In armonie cu natura/Living with nature”, pornind de la identitatea culturala si spirituala a poporului roman si de la respectul acestuia pentru natura. De asemenea, conceptul Pavilionului porneste de la reinterpretarea arhitecturala a unei locuinte romanesti traditionale, integrate in fluxul contemporan prin mijloace moderne de prezentare audio-video, solutii tehnologice inovatoare.

 Sursa foto agerpres