Zmeura de Aur. S-au decernat premiile pentru cele mai slabe filme și actori din 2017

Patru trofee Zmeura de aur au ajuns, sâmbătă, la lungmetrajul animat “The Emoji Movie”, în cadrul celei de-a 38-a ediție a galei Razzie Awards, în timp ce Tom Cruise și Mel Gibson s-au numărat printre artiștii premiați pentru cele mai slabe interpretări.

“The Emoji Movie”, un film pentru copii produs de Sony Pictures despre emoticoane care vorbesc, a câștigat patru premii Zmeura de Aur, după ce s-a impus la categoriile “cel mai prost film”, “cel mai prost regizor” (Tony Leonidis), “cel mai prost scenariu” (Tony Leonidis, Eric Siegel și Mike White) și “cel mai prost cuplu de pe marele ecran” (oricare două emoticoane, potrivit organizatorilor), relatează Reuters, citată de Agerpres.

Tom Cruise a fost desemnat cel mai prost actor pentru rolul principal, un sergent din armata americană, interpretat în filmul “The Mummy”.  Tyler Perry, nominalizat de multe ori la Zmeura de Aur în ultimii ani, s-a impus la categoria “cea mai proastă actriță” pentru interpretarea personajului feminin Madea din pelicula “Boo 2: A Madea Halloween”.

Citește și: OSCAR 2018. PRINCIPALELE NOMINALIZĂRI FILME, REGIZORI ȘI ACTORI

Mel Gibson a fost și el premiat, la categoria “cel mai prost actor în rol secundar”, pentru rolul din filmul “Daddy’s Home 2”. Kim Basinger, o actriță premiată cu Oscar, a câștigat în acest an Zmeura de Aur pentru rolul secundar interpretat în thrillerul erotic “Fifty Shades Darker”. Acest film, care încheie trilogia “Fifty Shades”, s-a impus și la categoria “cea mai proastă continuare”.

Adaptarea pentru marele ecran a serialului TV “Baywatch” a câștigat un premiu special, după ce s-a impus la o categorie votată de fani pe site-ul Rotten Tomatoes – “Special Razzie/Rotten Tomatoes Poll for The Razzie Nomination so Rotten You Loved It!” (“Nominalizatul atât de prost încât îți place!”).

Ajunsă la cea de-a 38-a ediție, gala Zmeura de Aur este considerată un “antidot” la ceremonia Oscarurilor și este organizată în mod tradițional cu o zi înainte de decernarea premiilor înmânate de Academia de film americană. Trofeele costă 4,97 dolari și au formă unei zmeure vopsite în auriu, amplasată pe un mic soclu în formă unei pelicule cinematografice. Premiile Zmeura de Aur sunt decernate pe baza voturilor exprimate de cei aproximativ 1.000 de membri ai Golden Raspberry Award Foundation, care provin din 26 de țări.

Sursă foto: billboard