Zodiile si agresivitatea

Agresivitatea este reactia omului in fata unui pericol si daca la inceput acest pericol era un animal sau amenintarea fizica venita din partea unui oponent sau adversar, in zilele noastre agresivitatea este generata de ceea ce simtim ca vine din partea celorlalti, de o vorba, de o privire sau atitudine. Agresivitatatea nu este un semn de putere ci unul de slabiciune si panica pentru ca toata lumea este educata din copilarie ca cea mai buna aparare este atacul.

Berbec

In mod tradional se considera ca berbecii sunt printre cei mai agresivi oameni si ca Marte,  zeul razboiului care ii guverneaza este in masura sa ii determine sa loveasca mai intai si apoi sa ceara explicatii dupa aceea. De dragul obiectivitatii ca berbecii nostri sunt in primul rand impulsivi si ca intr-adevar nu prea au rabdare sa te asculte pana la capat si sunt mereu in cautare de confruntare cu cat mai deschisa cu atat mai bine.

 

Taur
Daca agresivitatea berbecului este una pe fata cum se spune, una directa pentru care nu iti trebuie cine stie ce inteligenta sa o constati, mai ales ca se poate lasa si cu vanatai, la taur agresivitatea este mai ascunsa, mai tacita si mai lantenta. Taurul nu se manifesta agresiv cu usurinta si ai nevoie de ceva consecventa pentru a-l scoate din pepeni si pentru a-l face sa izbucneasca. Atunci cand se intampla asta insa nu sfatuim pe nimeni sa fie prin preajma taurului caci acesta este destul de distructiv si de violent.

Gemeni
Trecem de la violenta pur fizica a primelor doua zodii la violenta verbala atat de caracteristica gemenilor, desi se pot gasi si printre prietenii gemeni oameni care sa dea tot atat de bine cu pumnii, coatele sau palmele pe cat de bine dau cu gura! Pe gemeni ii enerveaza prostia altora sau cel putin asa spun ei. Se supara cand simt ca sunt luati peste picior sau ca li se insulta inteligenta, si atunci sa te tii potop de injurii mai mult sau mai putin mascate caci geamanul fiind atat de mester pe cuvinte poate sa te insulte si insulta sa fie atat de rafinata si de inteligenta incat sa o iei drept compliment si sa nu iti dai seama de taisul el mortal.

 

Rac
Uite ca am ajuns si la o forma de agresivitate specifica tuturor zodiilor de apa si anume agresivitatea psihica sau emotionala, acea forma tacuta si grea de agresivitate care actioneaza precum picatura chinezeasca timp de mai mult timp. Tenacitatea apei este specifica si racului care la suparare poate fi extrem de tacut si de inchis de nici nu stii daca ii pasa sau nu, dar un cuvant este suficient pentru a te lamuri in cel mai scurt timp ca lucrurile nu sunt asa cum par si ca furia il deternina sa adopte o atitudine de aparare. El va ataca prin starile sale de depresie, prin lacrimi si prin pasivitate, prin atitudinea de fiinta suferinda si neinteleasa care nu are pe nimeni pe lume caruia sa i se destainuie.

 

Leu
Zodia asta de foc si para poate sa para calma pana la proba contrarie si credeti-ne pe cuvant ca nu ati vrea sa va aflati pe langa un leu, atunci cand aceasta se supara. Nu doar ca pare sa vina sfarsitul lumii, dar acest sfarsit poate chiar sa vina pentru cel care il „calca” pe coada pe mandrul leu, cel care ii pune la indoiala succesele, expertiza, experienta, priceperea si maretia, generozitatea si genialitatea. Lucrurile se complica mult mai ales atunci cand il pui in situatie de inferioritate, atunci este in stare sa faca sport sa ajunga in forma fizica maxima si sa te faca una cu pamantul, doar pentru ca ai indraznit sa te crezi mai ceva decat el. Asa ceva in jungla nu se face, cel putin nu cu leul cel perfect si stralucitor, puternic si maret.

 

Fecioara
Ai zice ca nimic nu poate perturba calmul fecioarei si ca nimeni si nimic nu o poate face sa isi piarda controlul si cu toate aceastea si fecioara este om ca sa zicem asa si o enerveaza mult mai multe decat ar lasa  sa se vada in exterior. Fecioara cauta perfectiunea si acolo unde nu o gaseste tine neaparat sa administreze cate o corectie verbala mai ales de nu iti mai arde sa ii treci prin fata. Fecioara reactioneaza agresiv in multe feluri si probabil ca agresivitatea fizica ii este cea mai straina de natura ei, dar asta nu inseamna ca celelalte forme de agresivitate pe care le foloseste nu dor la fel de tare ca si un pumn, daca nu cumva chiar mai tare, caci fecioara loveste emotional si psihic acolo unde doare cel mai tare. Dar cea mai dura forma de agresivitate este cea indreaptata impotriva propriei fiinte.

 

Balanta
Pasivul agresiv este rolul cel mai potrivit balantei care poate sa para la prima vedere o persoana dedicata instaurarii si restabilirii pacii si bunei intelegeri intre oameni, cand de fapt are si ea parte de doza ei de manifestari agresive si mai greu de inteles pentru ceilalti. Balanta este enervata de tot ceea ce i se pare a nu fi cornform cu normele dupa care ea traieste. O enerveaza la culme badaraniile pe care le etaleaza cu nonsalanta un berbec de exemplu, dar nu va raspunde niciodata cu aceeasi moneda caci nu se coboara ea la stadiul de a da cu pumnul si a injura ca orice fiinta rudimentara. Ea are alte metode de a-si plati politele si in cazul ei putem vorbi de agresivitate sociala, ca modalitate prin care te pedepeseste si prin care te lasa singur in fata dusmanilor.

 

Scorpion
Nu este forma de agresivitate care sa nu fie familiara si incercata de nenumarate ori de inventivul scorpion. Scorpionul este cel mai in masura sa dea lectii de agresivitate sub toate formele si fizica, si emotionala, si verbala si sociala si chiar si sexuala, dar nu o va face nici pe fata si nici in public caci tine la secretele lui pe care le destainuie numai celor alesi. Niciodata nu va exista nici un om pe lumea asta care sa ii stie toate secretele.  Daca berbecul iti da una sa zaci, dar lasa doar vanatai care pot trece in cateva zile, scorpionul da sa mori lent si sigur, el va avea grija sa ajungi sa regreti ziua in care te-ai nascut. Pe el poti sa il superi acum, dar reactia violenta poate veni dupa ani intregi si va veni cand ti-e lumea mai draga si te astepti mai putin.

Sagetatorul
Foc si para se face sagetatorul cand il superi si bunatatea lui proverbiala dispare ca prin farmec. Sagetatorul da si cu pumnul la o adica dar ii place mult si sa iti zica vreo doua de sa il tii minte. Pe el il enerveaza la maxim sa ii limitezi libertatea de miscare si sa il conditionezi, sa nu il lasi sa faca ce vrea si mai ales cand vrea. El este si un spirit justitiar vehement si orice minciuna sau nedreptate este aspru sanctionata de catre corectul sagetator care uita ca si el calca stramb, dar cand vede pe altul facand asta turbeaza de furie. Agresivitatea lui este una potolita totusi in comparatie cu a altor zodii de foc pentru ca el este un pic mai filosof si are si alte metode de „lucru” decat cu pumnii.

 

Capricorn
Furia mocnita a capricornului este mai ceva decat pumnul berbecului. Este o agresivitate tacita, care te macina incet sigur. El nu spune multe cuvinte si nu face prea multe gesturi care sa te anunte ca este suparat, dar simti in toata fiinta ta ca ceva nu este in regula, ca i-ai incalcat teritoriul si i-ai luat regulile in deradere. El este cel care te pandeste din umbra sa gresesti nu neaparat sa ii gresesti lui caci are momente cand se crede biciul lui Dumenzeu si cand se simte dator sa aplice corectii care uneori pot friza si violenta. Agresivitatea lui este una rece si calculata de ai impresia ca ai in fata un robot nu o fiinta umana, el nu are nimic cu tine in esenta ci cu faptele tale si cu felul in care te comporti, el sanctioneaza atitudini nu oameni caci are impresia ca asta este rolul lui de un fel de inger al judecatii de apoi.

 

Varsator
Varsatorul inventeaza in permanenta noi notiuni de agresivitate extrema mai ales cand simte ca ii ataci libertatea de actiune si opinie, atunci cand il limitezi si il conditionezi. Devine violent si fizic si verbal, dar felul lui aparte de a regla conturile este limitarea libertatii celui care a incercat sa ii puna capastru si sa il controleze. Varsatorul este dispus sa reununte la putinul lui pentru oricine are nevoie, te ajuta sa depasesti orice moment dificil, dar nu incerca sa il controlezi, sa ii impui reguli, sa il faci sa faca ceva ce nu este pe lista lui personala, nu il pune in situatia de a respecta norme pe care in mod obisnuit le incalca cu zambetul pe buze.

 

Pesti                
La pesti nu putem vorbi de agresivitate in sine. Ei tac si fac. Agresivitatea se mainfesta prin retragere, prin tacere, daca nu le convine ceva se culca si lasa divinitatea sa administreze pedepsele pe care le crede de cuviinta. Pestii sunt si ei intr-o forma justitiari dar nu pe fata ci tacit. Ei se simt cu usurinta tradati de oameni si chiar de dumnezeu, ai se infurie cand nu obtin rasplata pe care cred ca o merita. Devin extrem de agresivi cand simt ca au trecut pe planul doi, ca sunt inselati sau cand sistemul lor de valori spirituale este luat in deradere. Pentru pesti este caracteristica sintagma :”lasa ca le va da Dumnezeu dupa sufletul fiecaruia” declinandu-si astfel orice agresivitate dar mizand pe pedeapsa divina.

 Sursa: Astrosofia