Zodiile si comportamentul la locul de munca: ce fel de angajat esti?

Stiai ca zodiile iti pot influenta performanta la locul de munca? Iata cateva descrieri care te vor ajuta sa iti valorifici aptitudinile asfel incat sa ajungi un angajat model.

BERBEC

Axati pe dorinta de a actiona si pe independenta, Berbecii dau dovada de energie debordanta in viata profesionala, in acord cu natura lor dinamica. Acest semn zodiacal e mereu dorinc sa faca lucruri noi, fiind primul care se ofera sa lucreze la un proiect. El uimeste prin viteza cu care rezolva diferitele sarcini ce i se dau si are o atitudine de lider innascut, insa are tendinta de a se plictisi usor. De asemenea, Berbecilor le displace rutina, ei functionand mai bine intr-un mediu cu program flexibil.

CITESTE SI: Zodia care isi implineste visul de o viata in 2016

TAUR

Taurii sunt persoane practice, concentrate pe recompense materiale. Ei cauta job-uri stabile, lipsite de surprize, cu un salariu bine stabilit. Sunt angajati loiali, greu deranjati de uzualele dispute ce pot aparea la locul de munca si usor de motivat. Au un simt al disciplinei greu de intrecut si reusesc sa accepte ordinele superiorilor cu usurinta. Cu toate acestea, Taurii au probleme cu acceptarea schimbarilor, dorinta de stabilitate descriindu-i ca usor inadaptabili.

GEMENI

Agitati si impredictibili, Gemenii fac parte din categoria semnelor zodiacale pline de energie, cu minti agile si abilitati lingvistice impresionante. Astfel de persoane sunt bune la a transforma ideile in realitate si la a lua decizii de moment. Ei nu suporta sa fie limitati de prea multe reguli si sunt predispusi la a-si pierde usor interesul, insa se descurca extraordinar in plan social. Un angajat de acest tip se integreaza usor la locul de munca si are relatii bune cu toti colegii sai.

RAC

Angajatul Rac poate fi definit prin doua cuvinte: loial si emotional. El este cel mai productiv atunci cand are o relatie stransa cu restul colegilor si este foarte perceptiv cand vine vorba de problemele acestora. Frica de a fi ranit in plan sentimental face din Rac un personaj timid, caruia ii e adesea teama sa isi exprime parerile in legatura cu diverse probleme ce pot aparea la locul de munca. Racii sunt extrem de responsabili si reusesc cu usurinta sa organizeze eficient sarcinile de lucru, in functie de importanta lor.

LEU

Pentru un Leu, atentia si caldura cautata intr-o relatie trebuie regasita si la locul de munca astfel incat acesta sa evolueze armonios. Angajatul Leu doreste mereu sa se afle in centrul atentiei, ceea ce inseamna ca va dori sa se implice in toate proiectele posibile. La fel ca Berbecul, are un aer de conducator, insa ceea ce cauta este sa fie recunoscut pentru meritele sale. Din pacate, dorinta de a conduce se transpune adesea intr-o imposibiltate de a accepta ordine de la superiorii sai.

FECIOARA

Aceasta zodie e descrisa printr-o constanta atractie pe care o manifesta fata de perfectiune. Fecioarele au o natura meticuloasa si nu se desprind de munca lor decat dupa ce se asigura ca au terminat-o in intregime. Au o atentie neegalata pentru detalii si sunt gata sa critice orice proiect, netolerand ceva ce se afla sub standardele lor. De asemenea, sunt printre singurele semne zodiacale care nu au nevoie de supraveghere pentru a-si duce treaba la bun sfarsit.

BALANTA

Echilibrul e trasatura de baza a angajatului aflat sub semnul Balantei. El nu e usor de scos din fire, ceaa ce il recomanda drept candidatul perfect pentru un loc de munca in care o atitudine calma este necesara. Balantele sunt persoane diplomate, capabile sa aplaneze un conflict si iubesc corectitudinea. Cu toate acestea, dorinta constanta de a lucra in armonie face Balantele vulnerabile la stres si incapabile sa lucreze eficient intr-o atmosfera agitata.

SCORPION

Determinati si ambitiosi, Scorpionii sunt printre angajatii ce nu trebuie sa lipseasca dintr-o organizatie sau companie. Sunt rareori confuzi in legatura cu scopul pe care il au si sunt increzatori in propriile abilitati. Reusesc sa inteleaga care sunt punctele forte si slabiciunile celor din jur si le folosesc pentru a-si atinge propriul tel. Aspira la putere, insa sunt secretosi si nu isi dezvaluie planurile colegilor, preferand sa se concentreze pe urcarea in ierarhie.

SAGETATOR

Sagetatorii sunt deschisi si idealisti, cu un intelect stralucit ce ii face capabili sa vada dincolo de straturile superficiale si sa descopere adevaratele probleme cu care sunt confruntati. Iubesc actiunea si nu sunt atrasi de munca de birou, insa au tendinta sa devina iritati atunci cand ceva nu le convine. Din pacate, caracterul direct al angajatului Sagetator il face predispus la a rosti cuvinte inadecvate la timpul nepotrivit.

CAPRICORN

Angajati ce tin mai mult la statut decat la beneficiile financiare ale unui post, Capricornii sunt bine organizati si rationali. Puternicul simt al responsabilitatii si profesionalismul de care da dovada il determina sa rezolve orice problema pe cont propriu, indiferent de nivelul de dificultate. Capricornii respecta autoritatea si nu sunt persoane foarte creative, lipsa de imaginatie fiind principala slabiciune a acestei zodii.

VARSATOR

Atuul Varsatorilor consta in abilitatea lor de a gandi dincolo de limitele impuse, fiind persoane cu o minte deschisa, mereu interesate de noutate. Angajatii de acest tip sunt inovatori, capabili sa gaseasca raspunsuri neasteptate la cele mai presante probleme. Sunt extrem de eficienti lsa birou si au o viziune de viitor, surprinzandu-si angajatorii prin interesul manifestat fata de idei abstracte. Varsatorii sunt firi rebele, nonconformiste, iar aceasta latura ii face usor susceptibili si iritabili.

CITESTE SI:Zodia care va avea inima franta in 2016

PESTI

Deoarece se adapteaza usor, angajatii Pesti reactioneaza pozitiv la schimbarile ce au loc la birou. Latura lor creativa foarte accentuata este activata in medii pozitive. Pestii nu sunt atrasi de latura materiala a jobului, cea mai buna motivatie constand in abilitatea de a-si materializa propriile idei. Sunt axati pe dezvoltarea personala, degajand impresia de introversiune si prefera sa lucreze singuri. De aceea, munca in echipa nu este o optiune potrivita pentru persoanele aflate sub acest semn.

 Sursa:elle