Zodiile si sportul

Zodiile au o mare influenta asupra corpului si este important sa cunoastem cum putem folosi aceste informatii in avantajul nostru, mai ales atunci cand dorim sa scapam de kilogramele in plus sau sa ne dezvoltam masa musculara.

BERBEC

Berbecii se apuca usor de un sport, insa e foarte greu sa-si mentina entuziasmul odata cu trecerea timpului. Ei vor sa fie mereu castigatori si sunt cu atat mai fericiti, cu cat activitatea aleasa este mai dificila, insa trebuie sa evite sporturile ce incurajeaza agresivitate, intrucat acestea pot duce la ridicarea tensiunii si dureri de cap. Adesea, Berbecii se folosesc de efortul fizic pentru a scapa de energia excesiva. Pentru acest tip de persoane, cele mai potrivite activitati suntridicatul greutatilor, sporturile de viteza si joggingul.

CITESTE SI: Top 10 cele mai nereusite operatii estetice

TAUR 

Iubitori de confort, Taurii vor vedea sportul ca pe o corvoada. Cu toate acestea, sunt predispusi la cresterea in greutate odata cu inaintarea in varsta, ceea ce inseamna ca practicarea unui sport este o necesitate. Persoanele aflate sub semnul Taurului sunt atrase de natura si un mediu placut ii poate motiva sa lucreze mai bine, ca in cazul unei plimbari prin padure. In plus, deoarece isi adora spatiul personal, achizitionarea unor echipamente sportive pentru casa reprezinta o idee foarte buna.

GEMENI 

Agili, Gemenii se descurca excelent la jocurile cu mingea. Reflexele lor pot fi utilizate la maxim in tenis, volei, handbal sau baschet. Ei sunt interesati de strategia din spatele unui joc, adora sa lucreze in echipa si doresc sa evite rutina si plictiseala. Gimnastica de grup este si ea o alegere inspirata, iar practicarea de yoga va proteja Gemenii de afectiuni precum raceala si gripa, intarind sistemul imunitar.

RAC 

Asemenea zodiei lor, Racii sunt fiinte ce adora apa. Orice fel de sport acvatic este o alegere buna pentru un Rac, insa acest lucru nu inseamna ca activitati precum joggingul sau aerobicul trebuie evitate. Atat timp cat se simt in largul lor, Racii sunt capabili sa depuna efort pentru un timp indelungat, fiind foarte rezistenti. Racii prefera sporturile de echipa,deoarece in viziunea lor, echipa reprezinta o familie iar familia este mereu pe primul loc. Ei considera ca un sport ar trebui sa implice si latura emotionala, iar daca nu simt o conexiune cu activitatea aleasa, renunta imediat. Cel mai bine pentru ei este sa aleaga sporturi precum polo pe apa, inot, parasailing sau caiac canoe.

LEU 

Leii adora sa fie in centrul atentiei si de aceea cu siguranta se vor simti atrasi de sporturi ce le permit sa isi etaleze abilitatile intr-un mod grandios. Ei vor fi inclinati sa aleaga activitati usor neobisnuite precum yachting sau curse de masini daca vor dori sa se apuce de un sport de performanta, insa nu este exclus sa se indragosteasca de calarie si golf, unde imaginea e importanta. Sporturile care necesita un antrenor nu sunt preferate de aceste zodii intrucat Leii doresc sa fie cei in control si nu cei controlati.

FECIOARA 

Semne zodiacale ce prefera o imagine naturala atunci cand vine vorba de sport, Fecioarele prezinta o inclinatie catre activitati precum aerobic, yoga, jogging sau dans. Ele vad sportul ca pe un pas necesar spre obtinerea unui stil de viata sanatos si il combina adesea cu un program eficient de dormit si o alimentatie corespunzatoare. Spatiile inchise precum salile de sport nu sunt cele mai bune pentru a antrena mintea unei Fecioare, iar de aceea e indicat ca sesiunile de yoga sau aerobic sa aiba loc in aer liber.

BALANTA

Asemenea zodiei lor, Balantele cauta sporturi in care echilibrul e important. Ele vor practica mai ales activitati ce le antreneaza atat trupul cat si sufletul, dorind sa isi dezvolte abilitatile mentale si cele fizice. Pentru Balante, forme neconventionale de exercitiu precum tai-chi sau kendo vor asigura dezvoltarea intelectuala iar gimnastica, patinajul, skateboard-ul le vor testa atletismul si balansul.

SCORPION 

Pentru Scorpioni, cele mai bune metode de mentinere in forma sunt cele care implica efort si sunt competitive. Activitati intense si extenuante, care solicita corpul la maxim sunt foarte atractive pentru acest tip de persoane, insa Scorpionii trebuie sa evite sa isi intreaca limitele, intrucat sunt predispusi la ruperi de ligamente si afectiuni induse de stres. Printre sporturile indicate pentru Scorpioni se regasesc artele martiale, boxul si alergatul pe distante mari.

SAGETATOR

Sagetatorii sunt extrem de aventurosi si prefera sporturile extreme. Ei adora adrenalina si sunt printre cele mai active si in forma semne zodiacale. Pentru a se folosi corect de toata energia pe care o detin, cataratul pe munte, inotul sau calaria reprezinta alegerile optime. Din pacate, intensitatea cu care se arunca in diverse activitati ii poate determina sa uite sa se relaxeze si sa se concentreze pe flexibilitatea corpului, nu numai pe acumularea de masa musculara.

CAPRICORN

Pentru Capricorni, niciun sport nu e prea greu. Ambitiosi, daca isi propun sa aiba o forma fizica de invidiat, nimic nu ii mai poate opri. Exercitiile cardio sunt foarte eficiente pentru persoanele aflate sub semnul Capricornului intrucat adesea acestia pot exagera cand vine vorba de ridicatul greutatilor sau jocurile in echipa si sunt predispuse la probleme cu incheieturile. Plimbarile prin parc sau plimbatul animalelor sunt activitati cu intensitate redusa care insa reprezinta un mod usor de mentinere in forma.

CITESTE SI: 10 cupluri care au “crescut” impreuna. Vezi galerie foto impresionanta

VARSATOR

Interesat de aspectul fizic, un Varsator va fi deschis la a incerca diverse activitati menite sa tonifieze si sculpteze muschii, insa cu siguranta se va intalni cu diverse probleme in materie de disciplina si dedicatie. De asemenea, Varsatorilor le displac sporturile in care miscarile lor nu sunt complet libere si au oarecare restrictii. Dansul, patinajul sau inotul sunt printre sporturile preferate de nativii Varsatori.

PESTI 

Majoritatea persoanelor aflate in zodia Pesti prefera sa evite activitatile sportive, intrucat nu doresc sa-si paraseasca zona de confort. Cu toate acestea, inotul sau exercitiile de aerobic in apa vor ajuta Pestii sa piarda din calorii usor, fiind distractive si antrenante in acelasi timp. De asemenea, Pestii sunt predispusi la probleme cu picioarele, drept pentru care sporturile prea intense trebuie evitate sau practicate cu grija.

Sursa: elle