Zodiile si stresul – cum te comporti in situatii stresante in functie de zodia ta

Stii ce te face sa-ti pierzi controlul si care sunt cele mai eficiente moduri de a te calma?

Citeste mai jos cateva dintre trasaturile specifice fiecarei zodii aflate sub stres:

BERBEC

Berbecii reusesc de cele mai multe ori sa se foloseasca de atmosfera presanta din jur pentru a se autopropulsa si a-si indeplini sarcinile. Constanta dorinta de a fi implicate intr-un soi de activitate de care aceste persoane dau dovada inseamna ca, adesea, stresul apare atunci cand Berbecul nu are nimic de facut, plictiseala fiind inamicul numarul unu. Semn al extremelor, acesta poate cu usurinta sa se trezeasca intr-o situatie in care prea multe treburi raman nerezolvate, lucru ce poate fi prevenit prin cunoasterea propriilor limite.

CITESTE SI: 5 zodii care vor insela in 2016

TAUR

Dornici sa fie vazuti drept competenti, Taurii muncesc din greu pentru perioade indelungate de timp. La aceasta zodie stresul se manifesta prin neatentie si o predispozitie catre accidente nesemnificative, care insa sunt anormale pentru Taurul obisnuit. Persoanele aflate sub acest semn zodiacal apreciaza ordinea si stabilitatea, lipsa acestora fiind principala cauza a stresului. De asemenea, interesul constant pe care Taurul il ofera laturii materiale poate determina un dezechilibru, insa tensiunea e usor de indepartat daca acesta constientizeaza importanta fericirii spirituale.

GEMENI

Pana si cele mai mici lucruri pot scoate Gemenii din sarite, de aceea oamenii incapatanati sunt sfatuiti sa se fereasca de discutiile lungi cu nativii din aceasta zodie. Aflati sub presiune, Gemenii pot spune lucruri fara sa gandeasca, pot deveni uituci si mult prea vorbareti. Desi de obicei se folosesc de energia debordanta pe care o poseda pentru activitati benefice, aceasta cauzeaza adesea explozii neasteptate pornite de la incidente marunte precum blocajele in trafic sau greseli gramaticale. Este important sa gasesti o activitate relaxanta pentru a fi capabila sa rezisti, precum yoga.

RAC

Sentimentali, Racii au o inclinatie aparte pentru viata de familie si sunt impacati atunci cand totul merge ca pe roate acasa. Argumentele si certurile intre membrii familiei aduc Racul intr-o stare de nesiguranta ce devine stresanta daca problemele nu sunt rezolvate rapid. In ciuda faptului ca acestia plang usor, exprimandu-si emotiile prin lacrimi la un film romantic, la o nunta sau la alte evenimente semnificantive, ei nu cedeaza usor sub presiune, incercand sa faca tot posibilul sa ramana calmi si sa-si recapete starea de echilibru fara prea mult scandal.

LEU

Leii sunt lideri innascuti, iar pierderea controlului se afla pe locul 1 in topul cauzelor stresului. Orice face un Leu sa se simta neajutorat, de la un calculator stricat pana la pierderea unui obiect si il poate transforma intr-o persoana furioasa si incoerenta. Nici dragostea nu e lipsita de tensiune pentru zodia ce displace sa se simta vulnerabila, sentimentele pe care Leul nu le poate controla cauzand disconfort si incordare. Daca te regasesti in aceasta descriere, cel mai important este sa intelegi ca nu vei putea sa conduci intotdeauna totul, e important sa accepti unele lucruri asa cum sunt.

FECIOARA

Mai mult interesate de starea de bine a celor din jur, Fecioarele pot fi printre ultimele care isi dau seama ca sunt stresate. De obicei, tensiunea provine din asteptarile incredibil de mari pe care ele le au atat fata de cei din jur, cat si fata de propria persoana. De asemenea, frica de singuratate este un alt factor ce pune presiune pe aceste semne zodiacale. Fecioarele trebuie sa gaseasca beneficiile singuratatii si sa inteleaga ca nu vor putea sa impace mereu pe toata lumea.

BALANTA

Incorectitudinea deranjeaza Balantele mai mult decat orice. In plus, Balantele nu apreciaza schimbarea, simtindu-se amenintate de persoanele ce le pot afecta viitorul fara propria vointa. Stresul provine in acest caz din timpul petrecut de Balanta gandindu-se la moduri in care ii poate confrunta pe cei ce o trateaza nedrept, cat si din concentrarea pe scenarii menite sa ilustreze situatii posibile, care insa nu vor avea loc niciodata. Balantele trebuie sa traiasca in prezent si sa inceteze sa isi proiecteze idealurile intr-un “maine” imposibil de atins.

SCORPION

Constrangerile si regulile cauzeaza stresul pentru un Scorpion. Orice situatie prea formala, in care e nevoit sa isi suprime ideile si miscarile face din acesta un personaj usor iritabil. Un sef care cere prea multe intr-un timp prea scurt, un deadline presant sau pur si simplu ascunderea propriilor emotii transforma Scorpionii in fiinte usor iritabile, a caror companie e greu de suportat. Asigura-te ca oamenii iti inteleg nevoile si nu incerca sa negi ceea ce simti, vei pune doar mai multa presiune asupra ta.

SAGETATOR

Visatori si filozofici, Sagetatorii pot fi stresati de cautarea raspunsurilor la marile intrebari ale vietii. Ei vad dincolo de limitele impuse de ceilalti, insa acest lucru nu este intotdeauna benefic, intrucat ii opreste din a se bucura de ceea ce se afla chiar in fata lor. Prea multa libertate dauneaza spiritului Sagetatorului, oferindu-i sansa sa se piarda intr-o lume proprie, in care tensiunea e creata din imposibilitatea lui de a intelege toate conceptele cu care este prezentat. Cea mai buna metoda de a preveni acest tip de stres este sa te implici in activitatile aparent irelevante, insa extrem de relaxante.

CAPRICORN

Munca, munca si iar munca. Capricornii sunt fiinte responsabile, care insa se pierd atunci cand vine vorba de munca. Ei se dedica intru totul, uitand sa isi pastreze timp si pentru propria persoana, iar acest lucru nu poate insemna decat o continua stare de disconfort psihic. Pentru un Capricorn, viata personala este pe locul al doilea, nevoia de a ii multumi pe toti fiind cea care il face sa continue, in ciuda stresului. Aceste semne zodiacale nu trebuie sa uite ca relaxarea este un aspect la fel de important ca toate celelalte.

VARSATOR

Varsatorii sunt fiinte agitate, aflate intr-o continua schimbare. Ei vad viata ca pe o calatorie si nu au motive sa se opreasca, insa un drum prea lung induce stresul. Implicati emotional in tot ce fac, acestia nu accepta ca persoanele cu care lucreaza sa nu fie pe aceeasi lungime de unda, discrepantele dintre doua personalitati complet opuse fiind extrem de stresante. Desi vor incerca sa echilibreze situatia, mai mult ca sigur vor reactiona rapid si exagerat, amplificand tensiunile, uitand ca a o lua mai usor nu reprezinta nicicand o problema.

CITESTE SI: Zodia care iti va marca viata in 2016

PESTI

Subtilitatea este unul din atuurile principale ale acestei zodii. De aceea, Pestii tin extrem de mult la intimitate. Orice situatie in care spatiul personal le este incalcat cauzeaza stres, iar a fi expusi in plan emotional este una dintre cele mai mari frici. Acest tip de persoane private sunt deranjate in special de spatiile galagioase, o intalnire de acest gen reusind sa enerveze pana si pe cei mai calmi Pesti.

 Sursa:unica