Zoomax.ro – locul de unde să alegeți hrana potrivită pentru animalele de companie

Animalele de companie sunt prietenii nostri necuvantatori, in ziua de azi, adevarati membri ai familie. Inca din cele mai vechi timpuri, oamenii au avut alaturi de ei animale, pe care le-au crescut, dresat si ingrijit, in diverse scopuri sau numai pentru a le tine companie. Astazi, animalele de companie sunt foarte frecvente in tara noastra, mai ales in ultimul timp, cand singuratatea a inceput sa fie din ce in ce mai prezenta in viata oamenilor. Oamenii isi iau ca animal de companie iepuri, hamsteri, papagali, pesti etc. Insa, cel mai adesea, oamenii au alaturi pisici si caini.

Unul dintre cele mai importante aspecte cu care proprietarii de patrupede trebuie sa se ocupe este nutritia lor. In mod traditional, cainilor si pisicilor li s-au oferit si li se ofera in continuare resturi din dieta noastra. Uneori, ii hranim cu resturi de la macelarie.

Nu intotdeauna ne dam seama ca pisicile si au nevoi nutritionale foarte diferite de ale noastre. De fapt, trebuie sa constientizam ca sunt animale cu caracter predominant carnivor. Odata cu domesticirea, ei s-au adaptat partial la obiceiurile alimentare omnivore. Cu toate acestea, dieta lor trebuie sa fie completa si echilibrata, ceea ce nu este garantat de resturile de mancare.

Mai mult, nu trebuie sa uitam importanta faptului ca mancarea data acestora trebuie sa fie de calitate, in conditii de pastrare si igienice optime. Daca le oferim alimente stricate sau prost conservate, chiar si cainii si pisicile pot fi afectati de toxinfectiii alimentare, ce se caraterizeaza prin varsaturi, diaree, febra.

Pe scurt, trebuie sa oferim animalelor noastre o dieta care sa le respecte nevoile alimentare si nu este sigur ca resturile din mesele noastre sunt ceea ce le trebuie. Daca decidem sa gatim pentru caini si pisici, ar trebui sa tinem cont de nevoile lor si nu de gusturile noastre. Medicii veterinari sunt capabili sa ne ajute sa pregatim mancarea pentru animalele noastre, insa nu este intotdeauna usor sa urmam cu strictete instructiunile lor.

Cercetarile stiintifice privind hrana animalelor s-au dezvoltat foarte mult si-au facut posibila intelegerea foarte precisa a modului in care ar trebui hraniti cainii si pisicile. Industria hranei pentru animale a aplicat descoperirile stiintifice pentru a putea produce alimente complete si sigure pentru animalele noastre, precum cele disponibile la https://www.zoomax.ro/.

Cea mai importanta „noutate” este ca toti nutrientii necesari sunt prezenti intr-o conserva sau in acele minunate “bobite” crocante. Proteine, grasimi, carbohidrati, vitamine, minerale etc. ele sunt de fapt inchise intr-un singur produs. Aceste tipuri de hrana sunt produse cu tehnici industriale foarte rafinate care permit mentinerea nemodificata a proprietatilor nutritionale si, in plus, garanteaza o calitate igienica si sanitara perfecta. In practica, acestea sunt alimente excelente atat din punct de vedere al sigurantei, cat si al calitatii si care nu au nimic ce le-ar putea dauna prietenilor nostri patrupezi.

Merita subliniat faptul ca materiile prime utilizate pentru producerea hranei pentru caini si pisici in cazul celor de origine animala (in special carne si peste) sunt subprodusele sacrificarii sau pescuitului care, in mod conventional nu sunt consumate de noi (tesuturile musculare deseuri, tesuturi osoase si cartilaginoase, ficat, plamani etc.) si care sunt tratate in mod adecvat.

Alte componente ale mancarii pentru animale (cereale, leguminoase etc.) sunt, de asemenea, aceleasi cu cele utilizate pentru prepararea alimentelor noastre. Companiile de top din sectorul hranei pentru animale efectueaza cercetari constante pentru a imbunatati calitatea si siguranta produselor lor si, de asemenea, pentru a satisface nevoile anumitor categorii de animale, cum ar fi, de exemplu, diabetici, obezi, boli de rinichi etc. Prin urmare, avem hrana „normala” pentru caini si pisici si hrana „dietetica” pentru animalele care sufera de anumite boli.

Este bine sa ne amintim ca, desi toate tipurile de hrana sunt libere pentru achizitionare, pentru cele dietetice, inainte de a le cumpara, este recomandabil sa obtineti opinia medicului veterinar care poate sugera care sunt cele mai potrivite produse. In orice caz, produsele „dietetice” nu sunt medicamente si nu au contraindicatii, dar este bine sa le oferim animalelor de companie ceva avizat.

Deoarece aceasta este o piata foarte importanta, exista o concurenta puternica intre companiile ce produc hrana pentru animale, pentru a convinge consumatorii sa le cumpere produsele. Pentru a-si atinge obiectivele, unii nu ezita sa mareasca calitatea materiilor prime utilizate si chiar sa faca publicitate deloc adevarata, lucru care nu sunt usor de demonstrat.

Insa, daca cumparam hrana de la magazine avizate si de top, precum zoomax.ro, vom avea doar hrana de calitate pentru micutii prieteni necuvantatori. Iata cateva puncte de urmat despre modul de alegere a alimentelor pentru caini si pisici.

Astfel, este normal sa se furnizeze cateva indicatii despre cum sa ne comportam atunci cand cumparam alimente pentru caini si pisici:

-Nu va lasati influentati de reclame care vorbesc despre materii prime de inalta calitate, cum ar fi, de exemplu, reclame pentru crochete care prezinta file de vita sau somon. Toti producatorii de hrana folosesc subproduse din carne.

-Aveti grija una la „revendicarile” raportate pe eticheta sau promovate prin intermediul mass-media. Nu exista anumite reguli, astfel incat producatorii uneori „exagereaza” in mesajele lor. Prin urmare, este bine sa invatati sa cititi etichetele pentru a intelege ceea ce este de fapt in produs si nu doar pentru a avea incredere in publicitate.

-Exista produse dietetice care pot fi utile pentru animalele care sufera de anumite boli. Nu sunt medicamente, dar este bine sa cereti sfatul medicului veterinar inainte de a le administra animalelor.

Atunci cand cumparam hrana pentru animalele de companie, trebuie sa tinem cont de nevoile lor si nu de ale noastre.