ZSOLT SZILAGYI a fost ales presedinte al PARTIDULUI POPULAR al MAGHIARILOR din ROMANIA

Congresul extraordinar al Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT), intr-o sedinta cu usile inchise, l-a ales sambata seara, la Targu Mures, pe ZSOLT SZILAGYI in fruntea formatiunii, dupa ce ceilalti patru nominalizati ai organizatiilor judetene, inclusiv fostul lider TORO T. TIBOR, au decis sa se retraga din cursa.

“Ma onoreaza aceasta incredere, care simt ca a fost manifestata inca inainte de congres. In viata partidului trebuie sa inceapa o perioada noua, foarte multa munca, o munca sarguincioasa, fiindca obiectivul principal pentru noi este ca la alegerile locale din primavara anului 2016 sa avem rezultate mult mai bune. Dorim sa continuam, din punct de vedere programatic, acea linie, acel program pe care l-am prezentat cu ocazia alegerilor prezidentiale.

CITESTE SI: GABRIEL OPREA: UNPR SUSTINE TOTAL un guvern condus de VICTOR PONTA ca prim-ministru si presedinte al PSD

Vrem sa relansam dialogul si mesajul nostru catre romanii din TRANSILVANIA, deoarece Transilvania, Ardealul, este patria noastra comuna si, chiar daca suntem un partid regional si regionalist, vecinii si aliatii nostri sunt natiile bastinase care traiesc impreuna cu noi, de secole, in Transilvania: romanii, sasii, svabii si toate natiile care merita mai mult”, a declarat presei SZILAGYI ZSOLT , imediat dupa alegerea sa.

Acesta a spus ca nominalizarea sa a intrunit un consens destul de mare in partid si ca trebuie sa onoreze asteptarile membrilor PPMT. SZILAGYI ZSOLT a precizat ca PPMT lupta categoric impotriva CORUPTIE  si considera ca Romania poate fi relansata iar in acest sens formatiunea sa va pregati un program si o echipa pentru alegerile locale.

Printre proiectele pe care doreste sa le promoveze in mandatul sau se regaseste regionalismul modern european, despre care spune ca pentru PPMT “este o valoare fundamentala”.

CITESTE SI: ASUMAREA GUVERNARII si alcatuirea unei NOI MAJORITATI, prevazute in REZOLUTIA adoptata la Consiliul National al PNL

“Romania este, din pacate, un stat ultra-centralizat, care si-a dovedit ineficienta. Programul nostru se bazeaza pe ideea regionalismului, pe faptul ca deciziile si banul public platit de contribuabil sa ramana mult mai aproape de cetatean. Astfel, ardelenii, banatenii, dobrogenii vor avea o putere mult mai mare sa decida. Bineinteles ca alegerile locale vor focusa si vor aduce la suprafata problemele locale, organizatiile noastre locale trebuie sa lucreze mult mai mult ca sa identifice aceste probleme si sa dea un raspuns care este credibil, din oferta noastra”, a sustinut noul presedinte al PPMT. 

Sursa foto: gandul.info