ZUCKENBERG explica de ce FACEBOOK a activat SAFETY CHECK pentru PARIS, dar nu si pentru BEIRUT

De la evenimentele de vineri noapte din PARIS s-a starnit o controversa pe FACEBOOK in legatura cu optiunea SAFETY CHECK. Aceasta a fost ACTIVATA PENTRU PARIS, dar nu pentru BEIRUT, cu o zi inainte, sau alte locuri in care au fost dezastre.

Asa ca fondatorul Facebook, MARK ZUCKENBERG, a dat o declaratie in care explica faptul ca optiunea SAFETY CHECK a fost lansata in octombrie 2014 si a fost gandita pentru SITUATIILE DE  CALAMITATI NATURALE (cutremur, tsunami).

Multi oameni au intrebat pe buna dreptate de ce am activat Safety Check pentru Paris, dar nu pentru Beirut si alte locuri . Pana ieri, politica noastra a fost sa activam Safety Check doar pentru DEZASTRE NATURALE. Tocmai am schimbat acest lucru si acum planuim sa activam Safety Check pentru mai multe catastrofe. Aveti dreptate ca exista multe alte conflicte importante in lume. Ne pasa de toti oamenii si vom munci din greu pentru a ajuta oamenii care sufera in cat mai multe dintre aceste situatii, cum putem, a declarat Zuckengerg.

CITESTE SI: LIBAN: SI REVENDICA ATENTATUL COMIS LA BEIRUT IN URMA CARUIA 41 DE PERSOANE AU MURIT SI PESTE 200 AU FOST RANITE

In noaptea de vineri spre sambata multiple ATENTATE TERORISTE concomitente au avut loc la Paris, care s-au soldat cu moarta a 129 de persoane si ranirea a cel putin 300. Cu doar o zi inainte capitala Libiei, BEIRUT, a fost atacata tot de Statul Islamic, iar daunele au fost si ele dezastruoase: 41 de morti si peste 200 de raniti. Pe internet au circulat numeroase manifestari prin care s-a cerut solidaritate cu toate victimele terorismului, nu doar pentru cele din Paris. 

Sursa foto: indianexpress