Zvonurile potrivit carora Viktor Ianukovici s-ar afla la Donetk se amplifica

Presedintele demis Viktor Ianukovici este de negasit de cateva zile, iar unii ar plati scump sa afle daca mai este in aceasta regiune rusofona din estul Ucrainei, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

“Sunt sigur ca nu il vom gasi. Atatia oameni il cauta de atatea zile”, explica Vitali, pompier in Ministerul Situatiilor de Urgenta. El a insotit echipa AFP pana la acest ansamblu de vile cochete, unde strazile inguste sunt complet goale, la circa zece kilometri de centrul orasului.

“Daca as sti ceva, as spune si as primi o recompensa substantiala”, adauga acest barbat in varsta de 37 de ani, care locuieste la periferia orasului Donetk.

Acest oras industrial se afla in centrul regiunii miniere Donbas, unde Viktor Ianukovici s-a nascut in 1950. Justitia ucraineana a emis un mandat de arestare impotriva lui pentru “ucidere in masa” si Parlamentul tocmai a votat o rezolutie care cere Curtii Penale Internationale de la Haga sa il urmareasca in cadrul unei anchete pentru “crime impotriva umanitatii”.

Citeste si: Revolta Ucraina: Ianukovici se afla intr-o baza a puscasilor marini din Sevastopol

Zvonuri dintre cele mai incredibile circula cu privire la Viktor Ianukovici, despre care nu se mai stie nimic de cand a incercat in zadar, sambata, sa fuga din Donetk la bordul unui avion particular. Fostul presedinte a parasit puterea sub presiunea strazii, dupa ce peste 80 de persoane au murit in decurs de trei zile in confruntarile de la Kiev, unde politia a tras cu munitie de razboi.

Sursa foto: the guardian