6 OBICEIURI ZILNICE care sunt LA FEL DE DAUNATOARE CA FUMATUL

Un nou studiu arata ca in ciuda faptului ca nu fumati si sustineti, in general, un stil de viata sanatos, exista alte obiceiuri care pot fi “LA FEL DE DAUNATOARE CA FUMATUL”. Din fericire, urmatoarele 6 OBICEIURI DAUNATOARE pot fi rezolvate, cu mici modificari ale rutinei zilnice. Iata care sunt cele 6 obiceiuri care sunt la fel de daunatoare ca fumatul.

1. STATUL PE SCAUN INTREAGA ZI

Chiar daca faceti sport constant, statul pe scaun pentru o perioada prelungita de timp (fie ca este vorba de birou sau de masina) este asociat cu mai multe probleme de sanatate.

Rezolvati problema: Amintiti-va sa luati mici pauze la munca si acasa incercati sa nu stati intreaga seara pe canapea, la televizor.

2. Mancati prea multa CARNE SI BRANZA

Proteinele animale sunt bogate in IGF-1, un hormon de crestere care poate stimula cresterea celulelor canceroase.

Rezolvati problema: Inlocuiti cateva dintre proteinele animale din dieta dumneavoastra cu surse de proteine vegetale.

CITESTE SI: CE FRUCTE SI LEGUME TREBUIE SA MANANCI CA SA AI O SILUETA DE INVIDIAT

3. GATITUL CU GAZ

Persoanele care gatesc cu gaz primesc “o doza in plus” de monoxid de carbon, dioxid de azot, si formaldehida de fiecare data cand gatesc o masa. Aceleasi substante daunatoare se regasesc si in fumatul pasiv.

Rezolvati problema: Folositi hota de aerisire atunci cand folositi aragazul sau plita. Acest lucru poate reduce nivelul de poluare cu 60% pana la 90%.

4. GATITUL CU ULEIUL GRESIT

Chiar daca folositi un cuptor electric, acesta nu este imun la efectele poluante ale gatitului. Studiile au aratat ca gatitul la temperaturi inalte cu ulei vegetal elibereaza aldehide si hidrocarburi aromatice policiclice, compusi gasiti si in fumul de tigara.

Rezolvati problema: Alegeti tipul de ulei de gatit potrivit pentru dumneavoastra. Spre exemplu, uleiul de masline nu este bun pentru prajit sau pentru gatit la temperaturi inalte, dar este bun pentru alimentele gatite la temperaturi reduse sau in dressingurile pentru salate. Uleiul de avocado este excelent pentru gatitul la temperaturi inalte.

5. SOLARUL

Un studiu realizat recent a estimat ca solarul duce la aparitia a aproximativ 420000 de cazuri de cancer de piele in Statele Unite in fiecare an. Fumatul, prin comparatie, duce la aparitia a 226.000 de cazuri de cancer la plamani.

Rezolvati problema: A invata sa iti iubesti pielea alba este primul pas. Dar, daca doriti o stralucire naturala, mancati mai multi morcovi si rosii, sugereaza un studiu publicat in revista Evolution and Human Behavior. Ambele alimente sunt bogate in carotenoizi, care dau o nuanta specifica pielii.

CITESTE SI: SAPTE METODE NEASTEPTATE IN CARE POTI UTILIZA COAJA DE BANANA

6. LIPSA SOMNULUI

Privarea cronica de somn poate declansa hipertensiunea arteriala, infarctul miocardic, accidentele vasculare cerebrale, obezitatea si o serie de alte probleme de sanatate. Un studiu a aratat ca cei care nu dorm cel putin 6-7 ore pe noapte au rata de mortalitate egala cu fumatorii.

Rezolvati problema: Nu presupuneti ca a fi obosit este un lucru normal. Daca simtiti ca nu dormiti suficient, vorbiti cu un specialist pentru a vedea daca nu suferiti de o afectiune precum apneea de somn.

Sursa: Medlive HotNews 

Sursa foto: descopera