Verdeata nu trebuie taiata de pe lista ta de cumparaturi pentru ca este un izvor de vitamine si minerale necesare pentru sanatatea organismului.Potrivit medicului nutritionist britanic Giliian McKeith, citat de eva.ro, patrunjelul este format din proteine, flavonoide (intretin membranele celulelor sangelui, au rol de antioxidant), uleiuri esentiale, fier, calciu, fosfor, mangan, inositol, sulf, vitamina K, betacaroten si, in special, vitamina C.Citeste si: Nicolae Ghinea si Aurelian Radu au descoperit tratamentul pentru cancerPe langa faptul ca ofera substante nutritive esentiale, echilibreaza si stimuleaza energia organelor, imbunatatindu-le capacitatea de asimilare si utilizare a nutrientilor, patrunjelul:1. Ajuta splina si stomacul, imbunatatind digestia si prevenind astfel balonarile si indigestia. Grasimile si proteinele sunt mai usor digerate.2. Ajuta ficatul, hranind astfel sangele si fluidele corpului.3. Ajuta rinichii, ajutand la dizolvarea pietrelor la rinichi.5. Ajuta uterul, imbunatateste nivelul de estrogen si reface circulatia sangvina a uterului.6. Stimuleaza sistemul imunitar, datorita continutului extrem de bogat in vitamina C, betacaroten, vitamina B12, clorofila si acizi grasi esentiali.7. Previne retentia de apa in tesuturi.8. Purifica sangele si contribuie la detoxifierea organismului.9. Stimuleaza functia tiroidiana.10. Are proprietati laxative. In cazurile de constipatie actioneaza bland, fara efecte secundare.Sursa foto: Realitatea TV