Se scumpeste mancarea de la 5 la 25 de procente. Producatorii spun ca sunt obligati sa creasca preturile din cauza scumpirii utilitatilor, a materiei prime si a cresterii TVA. De la o zona la alta, pretul aceluiasi produs se poate dubla sau chiar tripla. Cea mai ieftina carne de pasare poate fi cumparata din Cluj, Harghita sau Bacau. Aici, pretul porneste de la 5 lei pe kilogram. La Vaslui, in schimb costa aproape triplu: 14 lei.Tot din Cluj si Harghita, luati la cele mai mici preturi si carnea de vita. Un kilogram costa in medie 7,5 lei, in timp ce in restul tarii poate ajunge si la 20 de lei.Pentru carnea de porc cele mai ieftine piete sunt in Bacau, Gorj si din nou Harghita, unde pentru un kilogram platiti intre 5 si 8 lei. Ar putea fi o solutie pentru cumparatorii din Galati care in pietele lor dau si 22 de lei pe kilogramul de carne de porc.Cele mai ieftine oua pot fi cumparate cu 25 pana la 40 de bani bucata din Arad, Alba sau Botosani. In Covasna, pretul unui ou este dublu: 80 de bani.Diferente mari de pret gasim si la telemea. Cel mai ieftin o vand producatorii din Botosani Constanta si Gorj cu 8,5 pana la 13 lei. La Buzau, in schimb, kilogramul de telemea e vandut si cu 22 de lei.Cei mai ieftini cartofi, cu 0,8 pana la 1,2 lei pe kilogram, se gasesc in Brasov, patria cartofilor. Pentru acelasi kilogram, la Mehedinti dati de trei ori mai mult.Nici laptele n-are acelasi pret peste tot. In jumatate de tara, poate fi cumparat cu 2 lei pe litru, dar la Bucuresti acelasi litru este vandut si cu 4 lei.