ACCIDENT AVIATIC APUSENI: Inspectia Muncii, amenzi de 29.000 de lei

Inspectia Muncii a aplicat noua sanctiuni contraventionale, dintre care cinci AMENZI in cuantum de 29.000 de lei si patru avertismente, in urma unei cercetari referitoare la ACCIDENTUL AVIATIC produs pe 20 ianuarie 2014 in zona Muntilor Apuseni. Totodata, dosarul a fost inaintat Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru finalizarea cercetarii.

“In urma cercetarii evenimentului AVIATIC produs in data de 20.01.2014 pe raza judetului Cluj, in zona Muntilor Apuseni, au fost dispuse angajatorilor implicati in acest eveniment, ca urmare a neconformitatilor constatate, 10 masuri cu termene imediate de realizare.

Citeste si: VALENTIN DUMITRU CIMPUIERU, SEFUL ROMATSA, SCHIMBAT DIN FUNCTIE

De asemenea, au fost aplicate noua sanctiuni contraventionale, dintre care cinci AMENZI in cuantum de 29.000 de lei si patru avertismente. Dosarul a fost inaintat Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru finalizarea cercetarii”, a declarat inspectorul general de stat Ciprian Georgian Dragomir, citat de Agerpres.

Inspectia Muncii si-a declinat, totodata, competenta referitor la stabilirea cauzelor producerii evenimentului, acestea fiind stabilite de comisia din cadrul Centrului de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile (CIAS).

“Ca urmare a cercetarii evenimentului, comisia Inspectiei Muncii a stabilit in limitele de competenta impuse de Legea nr. 108/1999, republicata si Legea securitatii si sanatatii in munca nr. 319/2006, actualizata, caracterul de accidente de munca pentru sase persoane. Pentru o persoana, conform art. 50 alin. 1) si 2), din Legea securitatii si sanatatii in munca nr. 319/2006, actualizata, caracterul ACCIDENTULUI va fi stabilit de Ministerul Apararii Nationale”, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Citeste si: ACCIDENT AVIATIC APUSENI: CIAS, APEL LA CEI CARE DETIN POZE CU AERONAVA PRABUSITA

Un avion de tip BN 2, apartinand Scolii Superioare de Aviatie, in care se aflau cinci pasageri, pilotul si copilotul, s-a prabusit, pe data de 20 ianuarie 2014, in zona Muntilor Apuseni.

Pilotul Adrian Iovan si medicul rezident Aura Ion si-au pierdut viata in urma ACCIDENTULUI AVIATIC din judetul Cluj.

Sursa foto: ziuanews.ro