Cercetatorii de la Universitatea Nottingham au conceput o noua tehnologie ce permite tuturor culturilor agricole din lume sa obtina azotul din aer.
Astfel, in loc sa obtina azotul din aer, culturile agricole urmeaza sa procure aceasta substanta direct din ingrasaminte, scrie realitatea.net. Fixarea azotului, procesul prin care azotul este convertit in amoniac, este vital pentru plante, jucand un rol esential in supravietuirea si dezvoltarea acestora. Vasta majoritate a plantelor sunt nevoite sa obtina azotul din sol, iar pentru majoritatea culturilor agricole de pe Terra acest lucru inseamna ca sunt dependente de ingrasaminte sintetice cu azot.
Profesorul Edward Cocking de la Universitatea Nottingham a conceput o metoda unica prin care bacteriile care fixeaza azotul pot fi introduse in celulele din radacinile plantelor. Reusita omului de stiinta se explica prin descoperirea unei tulpini a unei bacterii ce fixeaza azotul in trestie de zahar, aceasta avand capacitate de a coloniza intracelular toate plantele folosite astazi in agricultura.
Sursa foto: www.incda-fundulea.ro