ALINA GORGHIU: Dupa RETINEREA lui OPRESCU, solutia potrivita este DEMISIA

Copresedintele PNL, ALINA GORGHIU, afirma, intr-o postare pe contul sau de Twitter, ca edilul Capitalei, SORIN OPRESCU, ar trebui sa demisioneze, relateaza Agerpres.

”Dupa retinerea lui S. Oprescu, solutia potrivita azi — DEMISIA. Iar solutia potrivita in viitor — o ADMINISTRATIE NOUA, INTEGRA, LIBERALA”, a scris Alina Gorghiu, duminica pe Twitter.

Reactia acesteia vine dupa ce primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost RETINUT de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, pentru LUARE DE MITA.

Potrivit unui comunicat al DNA, in perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat si Sorin Oprescu, a infiintat in administratia locala din municipiul Bucuresti un sistem prin care operatorii economici care doreau sa primeasca contracte din partea institutiilor publice aflate in subordinea Primarului trebuiau sa remita o parte din profitul brut realizat din executia acelor contracte, cu titlul de mita, unor factori de decizie din cadrul aparatului.

CITESTE SI: SORIN OPRESCU RETINUT DE DNA. Edilul primea 10% din contractele firmelor cu PRIMARIA. Reactia AVOCATULUI. UPDATE

“Astfel, executantul pastra pentru sine intre 30% si 33% din profitul brut, iar diferenta era remisa functionarilor din cadrul aparatului primarului Municipiului Bucuresti, cu titlul de mita, un procent de 10% din valoarea contractului fiind cerut pentru Oprescu. Concret, membrii grupului, persoane cu functii de conducere din cadrul a doua institutii publice din subordinea Primarului Municipiului Bucuresti facilitau castigarea contractului, vorbeau cu angajatii din subordine sa accepte documentatia de atribuire, precum si sa aprobe si dispuna efectuarea platii facturilor emise de firmele respective, foarte repede fata de momentul facturarii, totodata solicitand sume de bani pentru persoane cu functii de conducere in aparatul Primarului Municipiului Bucuresti, precum si pentru Primar”, sustin procurorii.

Sursa foto: Romania TV