Anarhie în SUA. Sediul CNN din Atlanta, devastat. Un alt tânăr a fost ucis. Sute de arestări

Haosul domnește în mai multe orașe americane. Violențele capătă amploare de la o zi la alta

Haosul și anarhia au pus stăpânire pe Statele Unite după ce un bărbat de culoare, George Floyd în vârstă de 46 de ani, a fost ucis de mai mulți polițiști din Minneapolis.

Evenimentele extrem de violente din mai multe orașe din Statele Unite se precipită, sediul televiziunii CNN din Atlanta a fost devastat, un alt tânăr a murit la Detroit în timpul manifestațiilor, iar poliția a făcut până acum sute de arestări.

Sediul CNN din Atlanta a fost atacat vineri seara de manifestanți care au devenit violenți, spărgând geamurile de la intrare și aruncând cu obiecte contondente, chiar și cu fumigene. Totuși nu este clar motivul pentru care sediul CNN a fost atacat și devastat de protestatarii furioși, în condițiile în care postul de televiziune a relatat pe larg cazul George Floyd și a avut chiar și un corespondent reținut de poliție. (detalii aici).

Mai mulți polițiști au fost răniți și 60 de persoane au fost arestate în urma ciocnirilor violente dintre protestatari și forțele de ordine care au avut loc, vineri seara, la Houston. Alte 150 de persoane au fost reținute și în Brooklyn New York, după protestele de la Arena Barclays Center.

Citește și: Numai un polițist a fost arestat în cazul morții lui George Floyd! Realitatea este însă alta! Foto în articol

Un tânăr de 19 ani aflat printre protestatarii din orașul Detroit a fost ucis, deocamdată autorii fiind necunoscuți. Vineri spre sâmbătă a fost a treia noapte consecutivă în care protestele și mișcările de stradă au luat amploare în peste 20 de orașe americane.

La miezul nopții mai multe zeci de protestatari s-au adunat în fața Casei Albe, iar presa de peste ocean scrie că au avut loc și câteva confruntări între cei prezenți și reprezentanții Secret Service care asigură paza sediului președinției americane.

Sursa foto: washington post