Anca BULIMAN considera ca Raportul Corpului de Control are scopul de a o descuraja sa participe la concursul pentru sefia spitalului Bagdasar-Arseni

Fosta directoare a Spitalului Bagdasar-Arseni, Anca Buliman, a declarat duminica, pentru agentia Mediafax, ca Raportul Corpului de control al premierului privind verificarile la unitatea sanitara o suprinde, in conditiile in care ea, ca manager, s-a ferit “ca naiba de achizitii directe” si a adaugat ca documentul are scopul de a o descuraja sa participe la concursul pentru sefia spitalului Bagdasar-Arseni.

“Ma surprind lucrurile mentionate in raport despre care am auzit. Eu nu am intrat in posesia niciunui document, dar pot sa va spun ca m-am ferit ca naiba de achizitii directe. Am facut licitatii”, a spus Buliman.

Intrebata despre faptul ca sotul ei era economist la una dintre firmele care au incheiat contracte cu spitalul in mandatul sau, Anca Buliman a spus ca nu vede nicio neregula in acest lucru. “De altfel, in declaratia de avere, am scris ca sotul meu a lucrat acolo cateva luni, cu salariul minim pe economie”, a adaugat ea.

Referitor la achizitia de mobilier, dispozitivele si echipamentele medicale cu adaosuri comerciale considerate excesive, fostul manager de la Bagdasar-Arseni a spus: “Ar fi bine sa vedem caracteristicile produselor respective, sa vedem la ce se raporteaza cei care invoca o asa-zisa neregula la acest capitol. Una este sa cumperi un produs de mana a treia si alta este sa iei ceva de calitate”.

Afla aici detalii despre Raportul Corpului de Control al Guvernului

In opinia Ancai Buliman, informatiile din Raportul Corpului de control au fost date publicitatii pentru a o descuraja sa participe la concursul din aprilie pentru sefia spitalului.

“Nu intentionez, insa, sa ma inscriu la niciun concurs. Mi-am dat opt ani din viata pentru acest spital, acum vreau sa-mi vad de sanatate si de viata personala”, a conchis ea.

Anca Buliman a condus Spitalul Bagdasar-Arseni din iunie 2006 pana la inceputul lui 2014, cand, la expirarea mandatului, in locul ei a fost numit interimar chirurgul Viorel Batca, fost la Spitalul Militar “Carol Davila”.

In ultima sa declaratie de avere, din iunie 2013, Anca Buliman a mentionat ca sotul ei a lucrat in 2012, ca economist, la Finiserv Global, la rubrica venitul anual incasat mentionandu-se “conf FF1”, cu referire la fisa fiscala.

In aceeasi declaratie, Buliman scria ca detine patru terenuri, un apartament in Bucuresti cumparat prin licitatie publica, o casa de vacanta in Teleorman si doua case de locuit, aflate in Capitala si in Ilfov. Dintre acestea, cel mai recent fusese cumparat apartamentul, in 2012, majoritatea celorlalte proprietati fiind achizitionate inainte ca ea sa fie manager de spital.

Fosta directoare de la Bagdasar-Arseni mai mentiona ca are un autoturism Kia, doua credite bancare – de 17.000 de euro si 125.000 de franci elvetieni – si un imprumut de 60.000 de euro la o persoana fizica, luat in 2012 si scadent in 2013.

De asemenea, ea scria ca a vandut in 2013, cu 140.800 de lei, un apartament in Bucuresti.

Pe de alta parte, in declaratia de interese din 2008, Buliman scria ca este secretar executiv PDL Sector 4, informatie nementionata in declaratia de acelasi fel din 2013.

Guvernul a sesizat DNA pentru posibile fapte de natura penala constatate la Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar-Arseni Bucuresti, constand in plata unor servicii de consultanta neprestate, plata a milioane lei catre “firme de familie” care nu au lucrat nimic si cumpararea de echipamente la suprapret.

Pentru echipamentele cumparate, adaosul comercial s-a ridicat si la 2.637%.

In perioada supusa controlului, spitalul a fost condus de Anca Buliman.