Antonescu: PNL va sustine un punct de vedere probabil opus celor de la PSD pe proiectul Rosia Montana

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a comentat declaratiile facute in urma cu cateva ore de presedintele Romaniei, Traian Basescu, afirmand ca decizia privind Rosia Montana trebuia asumata de Guvern, nu votata in Parlament.

“Sunt de acord intr-un aspect cu domnul Basescu, intr-adevar, aceasta decizie politica trebuia asumata la nivelul Guvernului si nu printr-un proiect de lege, cu exceptia modificarii Legii minelor. Am vorbit si cu premierul si i-am propus retragerea proiectului si asumarea sau nu a acestuia, domnia sa nu a fost de acord si a ramas cu proiectul in Parlament. Eu am inteles ferma hotarare a premierului de a lasa lucrurile la nivel de lege”, a precizat Antonescu, intr-o interventie telefonica la Digi 24.

Totodata, liderul PNL a mai spus ca isi mentine convingerea ca o astfel de decizie trebuie luata de catre Guvern si a adaugat ca in ceea ce priveste aspectele care tin de mediu “parlamentarii nu pot decat sa il asculte si sa il creada sau nu pe ministrul Mediului”.

“Parlamentarii, chiar daca se muta la Rosia Montana, nu au abilitati tehnice ca sa dea raspunsurile potrivite. Daca eu trebuie sa-l cred pe ministru si sa votez in Parlament, ce rost mai are? Daca, initial, am dat argumente generale, atunci cand vom discuta in Parlament vom aduce toate argumentele impotriva acestui proiect”, a mai spus Antonescu.

Antonescu a mai aratat ca PNL va avea o pozitie probabil opusa celei a social-democratilor si a punctat ca nu se pune problema inlaturarii PNL de la guvernare, pentru ca partidul “nu e un dop de sticla pe care il pui sau il scoti”.

“PNL nu-i un fel de dop la o sticla pe care il pui sau in scoti, nu are nimeni cum sa scoata PNL de la guvernare, nu se pune problema si daca s-ar pune, credeti ca am vota o lege nefasta numai ca sa ramanem la guvernare? Nu-i vorba de Putere si Opozitie, aici e vorba de grupuri parlamentare, iar PNL va sustine un punct de vedere probabil opus celor de la PSD. E perfect normal si democratic”, a mai spus Antonescu.